Äntligen fredag.
Jag slutade grymt tidigt (det blir så om man är tvingad att gå på jobbet när man egentligen helst vill sova). Och eftersom maken kör svärmors bil då vår bil är allvarligt sjuk (och inlagd på bilsjukhuset för operation) kunde vi inte åka mot Lilla Gula förrän han slutade…
Men det gäller att nyttja tiden…. rejäl träning, tvätt, middagsfix (i förväg) och lite annat…
Sen äntligen Lilla Gula Huset.
Och förutom kycklingtoasten vi fixade gjorde vi en test
Är Piccola Casa Gialla årgång 2013 bättre eller sämre än årgång 2014?
Vinet från ifjol är nu 8 månader. Det från 2013 har hunnit bli 1,5 år…
Vi var nyfikna på om egentillverkat vin håller så länge… och hur står sig det nytillverkade mot det?
(Ska väl då förtydliga att enligt intruktionerna är vinet klart efter en månads lagring men vi upptäckte ju rätt direkt att det vann grymt på att ligga 6 månader till )
Så: Piccola Casa Gialla, 8 månader mot dito 18 månader.
Och för smaklökarnas skull testade vi dom till en Kalix Löjromtoast.
Hur gick det då?
Typ dött lopp… vi behöver inte spara det nya i ett år… det blir varken bättre eller sämre av det. GRYMT bra. Köpesklass. Jäkla bra. Svingott.
Och nu när vi testat göra alla färger (varav vitt två gånger) så vet vi… det är helt klart att det är vitt vi ska satsa på….
Kul att det håller måttet. Jag tycker ju att de viner, hemmagjorda, som jag smakat, just smakar lite för ungt. Kanske man skulle ta och ge sig på en sats i alla fall och låta det ligga.
Nej, jag har nog inte tålamod. Ha en härlig lördag!
/P
Då ska jag testa vitt om jag ska brygga själv! Här kalasade vi i går och sedan grannen med barn på middag – trevligt! I dag snöar det å vi slappar bara här hemma, bara den obligatoriska tvätten som vi måste ta oss an… KRAM
Men vad kul att ni kunde jämföra OCH att det verkligen är så fantastiskt gott. Då blir det ju liksom värt all möda och besvär.
Så häftigt med egengjort vin!! Och Kalix löjrom *dreggel*… underbart 😀