Dag: 29 september 2010

Linda modebloggar

Kolla vem som fixat nyårsklänningen… i SEPTEMBER.

Den här glittriga blåsan sprang jag på idag. Och den var ju bara tvungen att få följa med mig hem. Väl hemma gjorde jag en seriösare koll huruvida den var snygg eller inte. Den fick godkänt.

Så strunta nu i att jag är (i det närmaste) omålad och har håret så långt i från en festfrisyr det går att komma (snarare en: just-varit-på-skolan-för-att-hämta-hem-busungen-och-fixa-några-ärenden-på-vägen-hem-frilla) och koncentrera er på klänningen. För jag anser mig ha gjort ett fynd. Klänningen är helsvart med glittervolanger. Riktigt glittriga. Märket säger mig nada: Kaidal Paris. Men när jag talar om var jag köpte den och vad jag gav för klänningen så kan det kvitta…..Den är nämligen köpt på KUPAN – alltså Röda Korsets butik. För det överkomliga priset av 70 kronor!!!!

(I samma kasse hade jag också nya skor från den riktiga skoaffären. Dom kostade något mer än 70 spänn!!! 😉  Fast dom var lika snygga som klänningen. Dock inte ihop!)

.

Akryltavla

Den här tavlan – med krigarmotiv – får maken i födelsedagspresent av bus när jobb och skola är slut för dagen.

Bus går genom olika perioder i sin utveckling där han fullkomligen snöar in på olika områden. Det har varit sjörövare, vatten, pyramider, pengar, osv… just nu är det KRIG och helst Andra Världskriget.  Vilket förklarar val av motiv.

Nåja, hur som helst.. det var hans första försök att måla på duk och med Akrylfärger. För att få lite färg på duken/bakgrunden  så guldsprayade vi den först och sen fick han gå lös med penslarna. Vilket inte var helt enkelt. Han ville ju ha dit alla detaljer han gör när han använder penna och/eller tusch. Vilket innebar att han målade med penslarna på samma sätt – konturer först och färg sen. Men det gick ju rätt bra det med.

Bilden föreställer: En stridsvagn och två krigarsoldater; En svartkrigare och en med kamouflagekläder. Den ena har en k-pist och den andra ett vapen man kan skjuta atombomber med.  Den runda monsteret har en dödskalle på magen. I bakgrunden brinner ett bombat hus och dom röda och blå rektanglarna är tunnor med bensin som exploderar om man skjuter dom. I luften faller bomber och fåglarna flyr. En fågel har gömt sig bakom månen – som förövrigt är arg över att dom krigar på jorden!

(undra vilken vägg som lämpar sig för krigsmotiv?)

Hos oss blir det Krig i kväll

Och anledningen till det är att jag förärat maken med en rolig leksak, på hans födelsedag-  nu i morse. Radiostyrda stridsvagnar. Hos CoolStuff, som jag köpt dom ifrån, kan man läsa:

Till ditt förfogande har stridsvagnen ett rörligt kanontorn med både
kanon och kulspruta som skjuter med IR-strålar. När du blir träffad skakar
och låter din stridsvagn och under några sekunder
är det inte möjligt att
träffa dig så att du ska hinna ta skydd. Livsindikatorn på toppen av strids-

vagnen visar hur många gånger du har blivit träffad. Den som blir träffad
fyra gånger först är utslagen!

Stridsvagnarna är 30 cm stora och står nu och laddas inför kvällens krigande. Gissa vem, förutom maken, som såg ÖVERLYCKLIG ut över en sån leksak?? (Ledtråd: Det börjar på B och slutar på U-S)

Det var då definitivt inte en present maken väntade sig på sin födelsedag! Men jag tycker att om man inte behöver en massa nyttoprylar…Varför inte köpa roliga leksaker då??!! Man är ju inte äldre än man gör sig!!!

Sen fick han nåt mer vuxet också: En god Wirre

Sen ikväll, till middag, så har jag köpt en halvflaska sånt här (men det vet han inte om ännu):

Lite födelsedasbubblor kan behövas på en födelsedag.

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑