Dag: 12 oktober 2010

Friserad

En promenad ned på stan för att inhandla en laxsallad till lunch medförde att jag hamnade hos frissan idag. Så kan det gå. Jag passerade min stamfrisering och skulle passa på att boka tid. Och då fick jag tid på en timme. Taget!

Så nu är jag klippt och folieslingad. Riktigt, riktigt mörk i nacken och i dom mörka slingorna. Som vanligt har jag låtit min duktiga frissa få fria händer. Hon satte två ljusa och en mörk slinga, två ljusa och en mörk, osv, över hela håret och nästan svart in nacken. Sen lät hon nästan all längd vara kvar runt ansiktet också. Men i nacken är det ordentligt uppklippt.

Och – som brukligt – är jag toknöjd när jag kommer därifrån. Måtte hon aldrig sluta klippa håret på folk!

(Förresten – någon som provat fota nacken på sig själv??? Det är ju typ omöjligt. Och inte ville bus hjälpa till. Men det var för att han inte ville kladda ned min mobil – han lekte med slime och tyckte att han inte var lämplig mobiltelefonhållare! Och det hade han helt rätt i!)

Snö…

… som smälter.

Snön som kom igår kväll låg kvar i morse. Solen strålar och jag gissar att allt det vita är borta innan kvällen (eller kanske är det hoppas, jag menar).

Vägarna ser ut som skridskobanor. TUR vi skiftade däck igår. Kikade på andras bilar när jag gick med bus till skolan och det verkar vara många som inte bytt. Maken startade extra tidigt så han hade möjlighet att köra långsammare, för han skulle dessutom åka efter en mindre väg än E4:an så det skadar nog inte att ha tid på sig. Hörde, förresten, att det varit fyra olyckor i natt här uppe efter just E4:an. Usch… Det är en förrädisk tid den här övergången mellan höst och vinter.

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑