Dag: 14 oktober 2010

Tvättstugeröjt

Vi har världens minsta tvättstuga – typ. Och jag vet inte om det beror på storleken eller på lathet/slarvighet/tidsbrist men den tenderar till att klassa in som världen stökigaste med jämna mellan rum också.

Eller vad tycks om ”förebilden”?

Det var ett äventyr att hitta två likadana rena badhanddukar. Och om man undrade huruvida vi hade kvar toapapper eller så inte fick man gräva sig genom högen för att ta reda på svaret.

Men nu är problemet åtgärdat.

För ett tag.

Puh. Det tog tid. Det MÅSTE gå fortare att lägga sakerna där dom ska vara på en gång istället för att storstäda då och då. (fast å andra sidan behövs det ju städas ändå – för dammråttorna slipper man ju inte undan. Speciellt inte i ett minimalt utrymme som man håller på med textilier i)

Vinterboat

Ok… pellisarna har fått förflyttning till matkällaren. Och på balkongen är det numera dekorerat med ljung, lummer och torkade pumpor… och ljus.  Betydligt höstigare än pelargoniorna – som visserligen blommade som aldrig förr, men ändå…

Och så här ser det ut när mörkret sänker sig. Tyvärr för kallt för att sitta ute och njuta – även fast vi har infravärme. Men vi ser alltsammans genom vardagsrumsföntrena så det blir mysfaktor: hög i alla fall.

Och pellisarna då?

Dom är  nedpackade för vintervilan. Fast det var lite sorgligt. Men som sagt… det var dags för något höstigare.

Undra hur många av dessa åtta som är vid liv när det är dags för vårvinter? Det är alltid lika spännande.

(Förresten hade jag ju nio pellisar i somras. Var är den nionde? *funderar* Den måste ha blivit kvar i Lilla Gula Huset….Men det gör ju inget. Då står den i källaren där och väntar på våren)

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑