I går laddade jag över foton och layout, till Ifolor, för att få tryckt ytterligare en  fotobok. Den blir nr 13 nr 12  i ordningen – tror jag.

96 sidor fulla av mina foton.
96 sidor som sträcker sig från en bit in i maj till och med den 11 oktober.
96 sidor med sådär en 180 foton. Jag har inte räknat dom – men det brukar gå in mellan 170 och 190 bilder i mina böcker. Det beror ju naturligtvis på hur många bilder jag väljer att göra helsidor eller till och med hela uppslag av.

Hur som helst så dimper den nog ned på hallgolvet om ett par veckor. Dessvärre medföljer en faktura. För böckerna är ju inte gratis, precis. Men väl värt pengarna. (Just nu var dom på extrapris – 499:- för 96 sidor, vilket också är den tjockaste av deras böcker. Annars går dom på ungefär 600:-)

Så nu är det dags att börja fota för en ny bok. Som torde bli färdig nån gång i maj om jag håller samma tempo som jag brukar.

Ifolors bokprogram har många varianter av sidlayouter, bakgrunder, färger och teckensnitt att välja mellan. Men jag tycker inte det räcker riktigt. Så jag gör dom flesta sidorna färdiga  i Photoshop och laddar sedan över min egen design som en A4