Månad: december 2010 (Sida 1 av 12)

Jag fångade dagen 2010

Här kommer ett axplock från året som gott. Jag har valt att välja ut saker som sticker ut lite från varje månad. Sånt som brutit vardagen. Sånt som var värt att uppmärksamma. Sånt som var värt att fira. Och trots att man kan tycka att vissa av årets månader är rätt ”tråkiga” så visade det sig att det fanns massor med tillfällen som gett oss lite extra skoj, extra glädje och som gett oss ork att gå vidare under de dagar som ”bara” är vardag.

Här är alltså några av glädjeämnena från 2010:

I januari fick jag äntligen träffa min Bloggkompis Cia – på riktigt. Jag och en kollega var ned på Mattematikbiennalen och då passad vi på att träffas en kväll. Vi hann med att käka middag ute och sen satt jag hemma hos henne och M till klockan var på tok för mycket för att jag skulle orka gå på föreläsningar hela dagen efter. Men det var det värt. Fast bilden är från hemma. Jag har inga bra bilder från den Stockholmsturen eftersom det mest var jobb det var frågan om.

En av februaris höjdpunkter är ju Alla Hjärtans dag. Så även 2010. Jag firade maken med egenmålad tavla och själv fick jag också fina presenter. Även från mina kollegor på jobbet. Så roligt….

I mars fyller jag år – vilket ju alltid är en höjdpunkt. Dessutom uppmärksammade vi Earth Hour och hade supermysigt i mörkret i Lilla Gula Huset.

Och så började vi tjyvpåska lite – på jobbet ialla fall…

I April fick vi färdigt vår nya altan vid Lilla Gula Huset. Något vi gladde oss otroligt mycket över. En altan som skulle komma att utnyttjas väldigt flitigt resten av året. Och naturligtvis firade vi ju Valborgs.

Maj-månad bjöd på en tripp till Gävle för att hälsa på makens kusin och sambo. En MYCKET trevlig sväng som innhöll kanonfint väder, djurpark, tivoli, god mat och dessutom en snabbträff med Bloggisen Camilla. Hur skoj som helst. Synd vi hann träffas så kort.

Juni innebär ju såklart Midsommarfirande. Så även  iår. God mat, fint väder och självklart en egen midsommarstång. Fast vi glömde dansa runt den. Dessutom fick vi överraskningsfrämmande. Sånt är skoj.

Juli var lika med semester. Mest på hemmaplan men även en weekend i Piteå. Överhuvudtaget en lyckad sommar – trots att maken jobbade hela tiden , förutom en ynka vecka. Men eftersom han jobbade på samma lilla ort som vi har Lilla Gula Huset så blev det ändå semester: massor av grillning, massor av bad och en hel del sol. Dessutom fick jag klart renoveringen av alla källarfönster samt av grunden på Lilla Gula. Najjs…

I Augusti började jag jobba efter semestern – men jag hann bara jobba i två veckor så slutade jag. Jag blev nämligen skolflicka, igen. Läste 10 veckor på heltid, förskolelyftet. Hur roligt som helst. Så hösten blev verkligen annorlunda än vad den brukar vara. Och i Augusti fyllde busungen sju år. Vilket firades på Relaxen på Sportcity och sedan med sushi till middag, helt enligt hans önskemål.

September är makens månad. Då fyller han år. I år firade vi både hemma – på den rätta dagen – och i Gula Huset – efterkommande helg. Jag gillar att fira saker, men det har ni nog fattat.

I oktober är det något som jag älskar – Halloween. Det ska firas, även om vi bara är själva. 2010 klädde jag ut mig till vampyr och busungen skulle vara skelettsoldat. Hela Lilla Gula Huset var skräckpyntat och vi åt läskig mat och hade hur skoj som helt…

November är ju en ganska lång och tråkig månad – om man inte som jag börjar förebereda julen. Vilket också skedde detta år. Alltså så finns det mycket kul att pyssla med. Till exempel fixa en julkalender åt bus. Och fota årets julkort…Sånt är ju bara så roligt.

Och så December då:

December är en enda lång mysmånad för mig. Full av pynt, pyssel, planering, förväntningar, tända ljus, glögg, pepparkakor, hemligheter… Jag älskar julen och allt runt om kring.

Den här bilden avskyr bus. Han är så arg över att jag pussar någon annan än pappa (om han bara visste). Han säger att han får skämmas och att jag bara måste ta bort den från bloggen. Tokunge…

Men nu är december slut. Det återstår bara att fira ut det gamla året och fira in det nya.

Jag hoppas 2011 kommer erbjuda många tillfällen som vi kan ta tillvara på – att fånga dagen – och som bryter vardagen på ett sånt där roligt sätt som jag alltid försöker få till det.

Shoppat

Det var en lyckad Luleåsväng igår – för alla. Jag fick min gitarr justerad i halsen, så nu går den använda igen. Och så hittade jag mig skinnstölvar, något jag verkligen behövde. Faktiskt… Dom jag köpte var inte på rea och av sånt mjukt skinn så dom nästan känns som en skinnjacka. Ganska höga och så underbart sköna så det känns som jag skulle kunna gå en mil, eller längre, i dom. Jag är också väldigt nöjd över att jag äntligen fått mig riktiga sminkpenslar. Jag har bara haft ”ganska bra” så nu, i och med att tomten inte kom med några, införskaffade jag såna själv. Ska premiäranvändas ikväll

Men av gårdagssvängen var nog bus den som var allra, allra nöjdast. Dels fick han ju köpa sig nytt lego för delar av sina julklappspengar. Men vad ännu bättre var, är att han, för förra årets julpengar (med lite skarvning av mig och maken) fick sin mycket hett eftertraktade och mycket, mycket önskade:

Så igår var det en som var lycklig. Nu kan han inte göra så mycket med sin dator ännu, eftersom jag inte ids börja tanka hem allt han behöver på mobilt bredband. Men när vi kommer hem, på söndag, ska vi installera det han önskar.

Viktigast är visst MSN – han vill kunna chatta med farmor på sin egen laptop. Han har redan bestämt hur hans profilbild ska se ut. Och så är det noga att kunna kolla på YouTube. Vi ska tanka ned FF så han slipper bråka med Explorer. Sen önskade han även Spotify. Så med andra ord måste vi skaffa honom ett 2.1-system nästa Luleåsväng. För Hammerfall i inbygd mini-lap-högtalare är nog ingen höjdare. 😉

Nu ska jag fila på min årskrönika. Den kommer inom kort att synas på en Blogg nära dig! Alltså här!

Årets näst sista dag…

Godmorgon. Klockan är nio och jag är nyvaken. i ett lite kyligt sovrum här i Lilla Gula Huset. På övervåningen värmer luftvärmepumpen kanon. Men vi sover i källaren och där blir det lite svalare. Så nu har jag kurat in mig i morgonrocken och sak ta mig uppåt och fixa frukost.

Planerna idag innehåller Luleåtripp.

Bus ska handla lego för delar av sina julklappspengar
Maken ska köpa en kabel till nya videokameran så den går att koppla till TVn
Jag ska lämna in min nya gitarr som behöver justeras i halsen. Plus jaga skor och nya sminkpenslar.

Och så ser vi alla fram emot Thailunch på Exotic.

Bara bus är pigg nog. Han var lite snorig och hostig igår. Så vi får väl utvärdera shoppingformen när han behagar vakna för dagen.

Julblommorna

Jag har hunnit med tre omgångar hyacinter. Av den tredje är det bara den blåa som blommar och den rosa har precis börjat slå ut. Undra om jag ska ta med dom till Lilla Gula över nyår?

Amaryllisen har blommat ut. Men jag fick ju en till – av någon mystiskt blomstergivare. Jag har dekorerat om den i zink och silver så den passar nyår och den har fortfarande bara knoppar.

Här är kyligt nu på morgonen. -21 grader och himlen ser grå ut så jag tvivlar på att vi kommer få se solen idag.

Mycket fix på programmet. Och om det inte spricker – det uppgjorda programmet alltså – åker vi mot Lilla Gula nån gång efter lunch.

« Äldre inlägg

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑