Dag: 26 december 2010

Nu är glada julen slut, slut, slut…

Ja.. jag vet.. jag är antagligen först i Sverige. Och med tanke på hur mycket jag älskar denna högtid så.. men… det GÅR bara inte. Jag hade TÄNKT låta det vara kvar lite längre… men…hur det än är så klarar jag mig inte längre än till ett par, tre dagar efter julafton. För mig är julen hela tiden FÖRE julafton. Vi tar vara på tiden, myser, pysslar, fixar, njuter. Och sen kulminerar allt på aftonen. Och så slappar vi på juldagen. Men sen… Då går det såhär!

Bus visade att han lärt sig knyta skorna och skulle därmed få se den utlovade filmen som han haft som morot (som inte ett dugg är från 7 år, men det behöver vi inte gå in på här). Då började jag stryka köksgardinerna. Och sen gick det av bara farten, liksom…..en sak här, och en sak där…

Adventsgranen, stjärnor, ljusstake, krans.. och vips. INGEN JUL  KVAR (jo julgranen, men den tar vi hand om i morgon)

Men faktum är ju att:

Torsdagen den 25 november fick vi full jul i vår lägenhet. Fredagen den 26:e i Lilla Gula Huset. Julgranen blev intagen och klädd söndagen den 5 december.

Vi har julat nog. Nu är det NYÅR som gäller.

Imorgon ska vi köpa fyrverkerier.

Klappar

Jag måste ha varit snäll för tomten hade med sig många klappar till mig. Tur det – för jag älskar klappar. Bland det bästa var en klapp från maken: En squeezebox. Alltså en internetradio. Har önskat mig en sådan så vi kan kräma radio och spotify även i vardagsrummet. Vi har visserligen fina högtalare till datorn, men inget går ju upp emot dom stora golvarna i vardagsrummet. Denna ska kopplas till förstärkaren och sen är det bara rocka lös.

Av mig fick maken en videokamera – den gamla börjar kännas stor och klumpig trots att den bara är från 2002. Den han fick  nu var liten och smidig och filmar naturligtvis på minneskort – dessutom i full HD.

Bus var också han mäkta nöjd med sin klappskörd. Den var lagom stor (bara två från oss – resten av paketen kom från andra) och när jag bad honom räkna upp vad som var bäst räknade han upp nästan allt. Perfekt med andra ord.

En annan kulig julklapp är att vi ska få en till toalett i Lilla Gula Huset. I källaren. Som det är nu finns det en toa på övervåningen, bara…

Jag önskade mig själva toarummet – alltså bygget av väggar och så – av pappa. Och sen fick vi tvättställ och dörr av makens morbror – som också ska koppla in alltsammans. Lite jobb blir det ju, men det blir onekligen bra med en till toa. Hoppas det blir av under våren…

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑