Månad: februari 2011 (Sida 1 av 10)

Annorlunda

Min ena kollega hade en fundering på att låta barnen få prova se annorlunda ut (vi har liksom barn som har väldigt svårt att låta bli att komma med nedsättande/dumma kommentarer om andra, beroende på utseende/prylar och annat  lite allt för ofta). Hennes tanke var att låta fotografbilderna få lekas med. Hon kopierade upp alla barns mellanstora bilder – dom där som är typ en decimeter höga – och laminerade. Sen fick jag i uppdrag att rita frisyrer.

Jag tog ett av barnen som mall och ritade huvudformen med papper och foto mot ett fönster och sedan började jag hitta på coola (??!!) frillor. Dessa är sedan färglagda med penna, urklippta, laminerade och urklippta en gång till. Och eftersom alla barn sitter på samma ställe när fotografen fotar så stämmer huvudformen riktigt bra på alla 18.

Nu återstår bara att komma på VAR vi ska låta dom leka/experimentera.

Blir det mot en dörr – och då med häftmassa bakom?
Blir det bara på ett bord – dom gamla typens klippdockor?
Eller blir det på en magnettalva – och då med påklistrade magneter på baksidan av alla foton/frisyrer?

Hur som helst tycker jag det var en rolig idé. Hoppas barnen tycker detsamma.

(förresten passade jag på att komponera en liten visa om det där med att vara olika medan jag ritade frillorna – den har barnen redan fått börja träna på! För det behöver dom!)

Halkfritt

Nu när den stränga kylan försvunnit – åtminstone för ett tag – så lockade jogginskorna. Men eftersom jag inte brukar jogga på vintern så var jag först tvungen att vintersäkra joggingdojjorna. Inhandlade dessa jogging-broddar under helgen och i söndags tog jag tjugohundraelva-års första joggingtur. Med halkbroddar som säkerhet.

Jag var rätt lur på att kondisen skulle vara grymt dålig. Det kändes så. Först har jag varit sjuk och sen har det varit kallt så det där med att röra på sig – om än det bara handlar om powerwalking – har liksom fått ligga i träda. Men likväl så gav jag mig ut på min vanliga halvmilssväng. Och…

Jag hade fel. Kondisen var hur bra som helst. Eller åtminstone helt OK för att bara vara februari. Och dessutom funkade broddarna toppen. Kändes lika halkfritt som att jogga på asfalt. Och dessutom märktes det inte att jag hakat på dom under skorna.

Lindas Låtar: Undra Om…

Nu ni – gott folk – kommer en ny visa med bloggerskan själv som upphovsman.. eller kvinna. Och det är inte för att jag tror att jag har röstkvaliteér så att jag ämnar söka till Idol eller nåt liknande jag lägger upp detta. Utan det är mest för att visa vad jag gjort, samt för att bjuda lite på mig själv.

Och här är texten till ovan visade låt ifall ni inte förstår Norrländskan helt till fullo!!!

Undrar om änglar finns i det blå
Undrar om monster bor i en vrå
Undrar om trollen finns i vår skog
Ja det gör dom nog

Undrar om goda fen är så snäll
Undrar om John Blund kommer ikväll
Undrar om allt i sagan kan ske
Ja det kan nog det

Kom följ med mig till sagans land
Vi går tillsammans – ta min hand
Möt tomtar och troll och fantastisk magi
För allting är möjligt i din fantasi

Undrar om regnbågen har en skatt
Undrar om trollkarl’ns hatt är jämt svart
Undrar om tomtenissar är grå
Ja det är nog så

Undrar om älvor svävar omkring
Undrar om spöken säger nånting
Undrar om allt i sagan kan ske
Ja det kan nog det

Kom följ med mig till sagans land
Vi går tillsammans – ta min hand
Möt tomtar och troll och fantastisk magi
För allting är möjligt i din fantasi

Och om ni bar visste hur många låtar som ligger på lager i byrålådan…För fler av dom jag FAKTISKT redan har bjudit ut: Klicka på KOMPONERAT här eller i rullisten till höger.

Motljus

Åhhhh… nollgradigt utomhus. DET var lääänge sedan. Och man anar solen bakom molnen så kanske, kanske tittar den fram.

Och här är det hemmahelg på programmet.
Och oxfilé till middag.

Men hittills har vi inte hunnit så långt. Det är morgonrockar på och spelande som gäller. Maken och bus spelar våldsamma Xbox-spel. Jag något lugnare DS.

« Äldre inlägg

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑