Dag: 26 mars 2011

ApelsinChoklad-tårta

Här är födelsedagstårtan. Den blev jättegod.

Den har chokladbotten i tre delar.

Fyllningen består av Apelsinmarmelad och Chokladmousse. Det är också Chokladmousse på sidorna.

Uppe på är det KinaPuffar och runt detta spritsad grädde.

Under ”staketen” (som bus kallar för Kinatecken) av smält, ringlad blockchoklad ligger karamelliserade apelsiner och citroner. Jag filéade apelsin och citron och lät dom koka/steka ett par tre minuter i en blandning av sirap och smält smör.

Lite äldre

Ja då är jag ett år närmare 40. Eller ett år och en dag närmare. för att vara exakt. Det var ju faktiskt igår jag fyllde. På våffeldagen. Alltid på våffeldagen. Men i år blev det inga våfflor för min del. (Dom tar vi nog imorgon.) Däremot blev det presenter på sängen och så jobb, jobb och jobb – uppblandat med en hel del grattis, och sedan drog vi till Lilla Gula Huset för helgen. Så först vid 19-tiden igår kändes det som att jag kunde börja ”fira”. Och då med (köpes)smörgåstårta.

Det är på nåt vis som att det är idag jag fyller. Och idag har jag också roat mig med att baka tårta (den får eget inlägg senare idag) och så har jag fått lite fler grattis och presenter – och lite hjälpredor att käka upp tårtan. Fast ännu är det halva kvar om någon är sugen…

Grillad lammstek står på menyn i kväll. Och så Earth Hour, förståss…

Presentkortet är från maken och bus. Det krävs alltså baddräkt för att jag ska kunna utnyttja min gåva. Så roligt. Jag hade faktiskt önskat mig en sån dag här nu till våren.

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑