Månad: april 2011 (Sida 1 av 11)

Mini firar Valborg

”Vintern raaaasat ut bland våra fjällar…”

Mini är vid majbrasan och grillar korv, lyssnar på körsång och springer i leran… Tur hon har sina  röda stövlar och inte sandalerna, som hon egentligen ville ha – men inte fick ta, för mamma…

Självklart har nalle fått följa med till valborgsfestligheterna. Och även den nyinköpta majblomman.

( Och vi ska ju också, naturligvist,  på brasa… men vad vi ska syssla med under dagen har vi inte bestämt ännu… det får vi se hur det blir)

Snickare

Vi, på jobbet alltså, behövde ett ”tackkort” med en snickare på. Och eftersom jag inte har någon ritplatta på jobbet så får det bli vanlig hederlig tusch och färgpennor. Men det funkar det med… (fast ritplattan är roligare!)

Påsktårtan

Årets påsktårta. Supersliskig, och jättegod. Funkar fint även till Valborg/första maj om någon vill testa.

Fyllningen är en tryffel på 200 g vit hackad choklad som är blandad med 2 dl uppkokt grädde och efter fem minuter rört ihop med 1 msk honung. Det fick sedan vila i kylen över natten.

200 g mörk riven choklad blandades med  2,5 dl vispad grädde.

Varva så  färdig marängbotten, tryffel och chokladgrädde.

Jag dekorerade med hyvlad dubbelnougat men det kan man ju ta vad man vill.

Bingo

Vi har precis avverkat arbetet med former på matematiken på jobbet. Och i samband med detta tillverkade jag ett formbingo. Superenkelt. Och det fungerade toppen.

Jag gjorde tio bingobrickor – så många barn kan spela samtidigt. De fyra ”vanligaste” formera är representerade – kvadrat, cirkel, triangel och rektangel och dessutom har jag tagit med grundfärgerna plus grönt.

Ingen bingobricka är identiskt och ingen bricka innehåller mer än en av varje form/färg.

Bingodragaren har sedan alla former i alla färger i större format att dra – en i taget – så vi kan utropa:

Grön rektangel… osv.

Har man den formen som utropas (och kan man den inte får man kika på bingoutrparens ”mall”) markerar man den med en svart kvadrat.

Full bricka = bingo.

(Tanken är även att de yngsta – de som ännu inte lärt sig formerna ändå kan använda bingot.  Genom att markera ALLA röda när nåt rött dras osv…)
« Äldre inlägg

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑