Dag: 3 april 2011

Utan vinterdäck

Första joggingrundan den här vårvintern utan dubbat. (missförstå mig rätt: Det går hur bra som helst att jogga med dubbat. Men det är ännu roligare utan).Utan joggingbroddarna alltså. Ingen is. Ingen halka. Mest asfalt men också en himla massa vattenpölar och på sina ställen riktigt blöt och kall snösörja. Alltså  var man istället i stort behov av gummistövlar. För kall blöt snö i skorna är ingen höjdare. Men att jogga i gummistövlar kändes inte som en bra idé.

Alltså tillverkade jag egna joggingstövlar. Eller strumpstövlar…

Jag tog helt enkelt och satte en plastpåse på  vardera fot. Det blev alltså strumpa – påse – sko. Genialt, tyckte jag.

Ändå tills jag kom hem och då kände efter att jag nog VISST var blöt om fötterna. (Vilket jag som tur inte märkt mycket av) Ganska väldigt mycket blöt om fötterna.  Hur nu det kom sig???

Hmm… mina plastpåsar höll  inte hela rundan. Stadigare plast är ett måste. Undra om hundbajspåsar skulle hålla bättre???

(Fast jag struntar nog i det och springer våt om fötterna istället. Det gick ju – uppenbarligen – bra det med)

Förresten hade jag ju, självklart med mig min nya kompis. Och jösses så bra vi gick ihop. Men jag MÅSTE skaffa ett armband till den.

Söndagsplask

Vårvindar. Tio plusgrader och solen gjorde några trevande försök – men lyckades, tyvärr, aldrig riktigt.

Bus hoppade i ALLA pölar han såg. Jag hade stövlar så jag travade rakt genom medan maken, som hade walkingskor, fick gå runt.

Alla tre belönades sedan med glass efter den långa, slaskiga promenaden.

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑