Månad: maj 2011 (Sida 1 av 8)

Full fart…

Jösses så trött jag är. Antagligen för att det är ”långledigt” efter imorgon. Jag är mentalt redan inställd på ”lov”… Och så är det dessutom full rulle dagarna innan. Såklart. Tvätta, städa, handla och jobba. Och på jobbet är det mer än högsta växeln som gäller den här tiden på året.

I det här tempot är det snart Julafton.

Det grönskar

Allt vid Lilla Gula Huset verkar ha överlevt vintern. Här på bilden är ena krusbärsbusken som är på G – den som redan blivit två år gammal och som vi därmed var tämnligen säker på att den skulle övervintra. Kul var däremot att de små sticklingarna som vi grävde ned i höstas har också överlevt. Och alla vinbärsbuskar och – sticklingar av dito. Det kommer upp blommor lite här och där och i helgen satte vi potatis, ärtskidor, lobelia och gräsfrö.

Dessutom hämtade vi grodyngel – som jag inte hunnit fixa bilderna till.

Kortvecka i veckan. GILLAS!

 

Tårtan

Så här blev årets Morsdagstårta.

Botten är sockerkaka med citron i
Lager 1 är citronkräm (som jag fick koka om på morgonen eftersom den inte stelnade som den skulle) och skivade jordgubbar
Lager 2 är vaniljvisp och skivade jordgubbar
Uppe på är det grädde som är färgad rosa med karamellfärg. Rött jordgubbströssel och ”staket” och hjärtan gjorda av smält vit choklad. Bokstäverna i brun choklad är färdigköpta!

Smaken blev: Mmmmm….

Mammadagen

Jag fick present – i glasflaska – på morgonen. :mrgreen: Och så förärade vi svärmor med en present också. Min mamma får på hemvägen från Lilla Gula eftersom vi passerar mitt föräldrahem då och enkelt kan titta in på en visit.

Resten av morgonen har gått till att fixa tårtfyllningen. Siktar på en tårta med jordgubbar, vanilj, citronkräm och vit choklad. Och jag hoppas jag kommer kunna visa bild på den senare.

 

« Äldre inlägg

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑