Dag: 7 juni 2011

Fotobok nr 12 på ingående

Jaha.. då går jag och väntar igen… på en ny fotobok. Ovan är printscreens på dubbeluppslag från nästkommande bok. Den sträcker sig från oktober 2010 till och med 21 maj i år. Som vanligt 96 sidor tjock.  Och med massor av foton (och nån teckning från bus). Dock inte 3000 st – vilket är ungefär så många jag tagit under halvåret som gick. Men det brukar bli en sådär 180 foton i varje bok. Det är ungefär så många som ”duger” att spara till eftervärlden av de foton jag tar per halvår. För det brukar nämligen bli två böcker per år. Precis som vanligt är det Ifolor som står för trycket.

Den som tittar in här regelbundet känner igen bilderna ovan. För många av mina foton som hamnar i fotoböckerna får även plats på bloggen, i förminskade och komprimerade versioner.

Och trots att jag ”vet” hur boken ser ut är det alltid lika roligt att få den i tryck. Att hålla den i handen. Att vända blad i den. Och sen sätta den till samlingen. Detta blir den 12:e boken för ”eget bruk”. (och så har jag gjort en i present också, så 13 totalt). Beställer alltid två ex av varje bok. Svärmor köper nämligen den ena. Så hon har definitivt full koll på busungens uppväxt.

 

Nationaldagen…

…minifirades med lunch – kalkonfilé, potatis och sås – på Lilla Gula Huset-byns enda restaurang, som otippat nog hade öppet 6/6.

Påpassligt nog hade busungen en flagga på kinden. Och jag, jag hade flaggor i håret. :mrgreen:

(Här hemma var det betydligt större firande, med uppträdanden, tal och flaggviftning. Men vi ides inte åka hem tidigare från Lilla Gula bara för att delta i det)

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑