Månad: augusti 2011 (Sida 1 av 11)

Socker i massor

Det här är ingen sol. Det är riktigt go’klet. Smörkräm – gjord på våra extra gula ägg som vi köper från en hönsuppfödare en mil här i från oss.

Kletet ska mellan en riktig sockerbomb till tårtbotten – på lördag.

Det kommer bli en tårta som heter duga…. Bus har godkänt smetarna. Båda två!

 

Happy Birthday

Födelsedagen i korthet

Om Mysfrukosten: Åh så fin frukost – jag har aldrig fått så fin frukost, annat än på hotell. Visst får jag sån här frukost tre dagar? Idag och fredag och lördag….???

Om Önskemiddagen: (Hämtpizza) Först var den god och sen blev jag för mätt och då var den inte lika god…

Om Present(kortet): (= Natt på Bodensia) JÄTTEBRA. Det är så lyxigt och fint på hotell…Och det som är mer bra är att det är så jättebra frukost. Det som är dåligt är att när jag vaknar så snarkar kanske pappa!!!

Om andra presenter: Jag fick 200 kr av farfar. Det var vanligt bra. Farmors  gratulerarkort (=heldag på Nordpolen) det var lite bättre. Men tänk om farfar ser det här – då blir han kanske lite ledsen….

Om Minitårtan: Lyset som lös var jättebra. Men den smakade sådär… det är inte min favvo…

…Och om nya flugan (från farmor) : Den var fin. Fast en svart hade varit lite coolare….

 Nu väntar mer firande på fredag och lördag!

Lilla Dumma Älskling

Busungen har tjurat och bråkat. Han har gjort ABSOLUT helklart för oss att han INTE tänker fira nån födelsedag. Han har påstått att han inte tycker om att fylla år när han fyller och han ville ha oss att lova PÅ HEDERSORD att han INTE skulle få några presenter.

Igår – dagen innan dagen D –  upptäckte han vad hans tjurerier och krav på löften orsakat: Inga presenter på födelsedagen. Vi håller nämligen sånt vi lovar – på hedersord. Och han blev näst intill otröstlig, men lugnade sig tillslut och insåg att sagt är sagt.

Och idag är det presentdagen
Åttaårsdagen
Utan presenter….

Men… vi hade annan överraskning i kikaren.
Nåt som passade en födelsedag
Nåt annat än en ”present”.
Nåt han är helt tokig i
– nämligen: att bo på HOTELL.

Och tillsammans med farmors present(kort) – en heldag på Bodens Äventyrsbad (som han önskat sig) – blir (icke)presenten en myshelgför hela familjen.

Såhär står det på hans födelsedagsbrev:

Eftersom du inte ville ha

presenter på din födelseda

köpte vi dig inte nåt.

istället väljer vi ge bort

någonting du gillar bra

och nåt som du gärna velat ha


Du får en natt på annan ort

Du får helt enkelt resa bort

Till Boden ska vi bilen styra

för att ett hotellrum hyra

Du får sova i annan säng

utan att betala en spänn

En natt på Bodensia Hotell

för att du nästan jämt är snäll


En kväll, en natt och nästa dag

spenderar vi i Bodens stad

Och frukosten vi käkar när

vi vaknar på hotellet där


Så spara detta presentkort

så det inte kommer bort

och så att det är oanvänt

sen – när kylan väl anlänt

 

Grattis busis – vi älskar dig

Vi får väl följa med dig, säg????

Från Mamma och Pappa

 

Hoppas detta faller busungen i smaken. Snart vet vi… önskemiddag strax och sen så….

Sen har han sedan tidigare önskat sig en festhelg kommande helg, helgen efter födelsedagen (den han inte ville fira – på rätt dag)  och den helgen har han inte velat ställa in. Så på fredag blir det kräftor, ballonger, serpentiner, godricka och mys&pys och gäster. (Han har bestämt) Och på Lördag blir det tårta (och fler gäster) Och frågan är väl om det inte kommer regelrätta presenter (i form av grejjor) då.

Logga????

Jag och en av mina kollegor är less på att nöta på våra privata kläder på jobbet. Vi inom förskolan är ju nämligen inte förärade med arbetskläder utan är hänvisade till att handla själva. Jag nämnde här om dagen att jag tänkte köpa på mig ett par tre t-shirtar och en huvtröja samt ett par jeans som jag tänkte behålla på huset, för att bara ha på jobbet. Som det är nu får de mina se mig i jeans och tröja varenda eviga dag… jämt, jämt, jämt. Jobbkläder och privata kläder blir liksom samma.  Och när man handlar privata kläder finns ändå alltid tanken: Funkar den här på jobbet också, tro???

Det är jag less på. Jag vill kunna komma i kort klänning på morgonen – jobba i arbetskläder – och gå hem i min korta klänning på eftermiddagen.

Min kollega tyckte iden var bra. Men hon tyckte också vi skulle kolla upp möjligheten att få sponsring. Via Lärarförbundet eller via Kommunen. (Yea right… men visst. Försöka duger). Så jag blev uppmanad att rita en logga. Vår egen logga.

Den här har jag skissat fram söndagkväll. Bilden ovan är för vit/ljus tröja. Den här nedan för svart/mörk dito.

Vad tror ni? Skulle nåt i den här stilen
passa förskollärarkåren i Kommunen?

Solenergi

Nu är det mörkt på kvällarna även i Norrbotten. Och snart går resten av Sverige om oss i antal soltimmar per dygn. (Luleå hade förresten flest soltimmar i juli månad – och det var då minst lika många här hos oss – 45 minuter bort). Men nu har det alltså blivit mörkt.

Svärmor köpte solenergilampor – mest på skoj – och i fredags tryckte vi ned dom i marken runt de två stora tallarna som agerar pelare vid infarten på gården till Lilla Gula Huset. Dom lös riktigt riktigt bra. Och trots att det börjat ljusna klockan fyra på morgonen så lös dom fortfarande.

(prickarna på träden är reflexer som sitter uppe för att man inte ska backa i tallarna mitt i vintern när man ska lämna gården då det är mörkt)
« Äldre inlägg

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑