Dag: 2 augusti 2011

Poolbad på hemmaplan

Idag fick det bli tempererat bad. Nattempen har nämligen varit kylig senaste dygnen. Natten mot idag var det endast 6 grader. Så det kändes som att havs- resp. träsktempen rimligvis har fallit drastiskt på bara några dagar (trots bra dagtemp). Vi tog därmed bussen hem (maken hade ju bilen – han hade ju åkt hem för att sova redan kvällen innan eftersom han började jobba tidigt på morgonen och inte ville störa oss semestefirare).

Sen stegade vi några hundra meter ned till älven och Strandängsbadet. Till tempererade pooler med grönområden, servering och vattenlek. Hur najjs som helst. Jag badade också massor även om bus badade mer. Som synes fick jag även stunder över i solen för min deckare.

Sen sammanstrålade vi med maken när han slutade jobbet, handlade middag (eftersom det inte ens finns Bregott här hemma, då vi egentligen är bosatta i Lilla Gula ett tag till) och lagade till densamma. Pangasius i hummersås. Mmmm… Och så ska vi sova här hemma i natt.

Sen kom vi på att vi nog stannar hemma hela morgondagen med. Mera poolbad är planerna och sen sover vi hemma ytterligare en natt. Och då kläckte vi den fina iden att käka kräftor. Så vi tog en kvällsprommis i solen och inhandlade en låda Kräftkungens – den med extra kräftrumpor.

Men på torsdagmorgon DÅ åker vi tillbaka till Lilla Gula. Måste ju spackla mer och sen har vi även bjudit in min mamma och pappa på torsdagsmiddag så då vill det väl till att vi är på plats.

Wc to be

Arbetet med att bygga ett till (pyttelitet)rum samt installera en till toa i det fula rummet nedanför trappan i Lilla Gula Huset går vidare.

Nu är  avloppsrören och väggarna på plats, elkablarna är dragna och jag ska gå och spackla vidare….

Snart dags att börja måla och greja. Och så ska det läggas klinkers på golvet inne i blivande Lilltoan.

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑