Dag: 5 augusti 2011

Bus och jag är överens

Så här ska karuseller vara: (egna mobil-bilder)

Ytterligare en dag det (inte alls…) är synd om oss!!!

Har varit i Luleå. Ätit lunch på Thai, skaffat ny digitalbox till Lilla Gula (den gamla har pajjat, fast det har vi inte direkt saknat) samt åkt karuseller. Luleåkalaset pågår för fullt. Och på tivolidelen siktade bus snabbt in sig på dom värsta. Tur han är så lång som han är nu så det inte blir stopp i kassan….Och kan ni tänka er – hans mamma hakade på. 🙂

Stackars maken  – han fick jobba istället

Men han fick god middag sen (vilket får ett eget inlägg senare)

Länkar: Axels Nöjesfält, Extreeme, Luleå Kalaset
(och jag hade gärna sett The Poodles som spelade igår...)

Snart ett minne blott

Helgens nagelfärg. Svårt att få till den bra på bild men den är typ mörkt, mörkt blodröd. Eller vad man ska kalla den??? Den heter nåt med Ruby Red eller så….Vill jag minnas.

Tyvärr är detta ett minne blott, snart. Först och främst för att mitt suveräna överlack försvunnit på väg hem från Grekland.  (Och knalligt nagellack utan överlack funkar ju inte så länge…) Jag VET att jag packat ned nagelnecessären, men den är spårlöst borta. Men dessutom är det jobb som hägrar – på måndag. Och det är bara absolut första dagarna det funkar med så här långa naglar. När det blir fulla barngrupper som ska kläs på höstkläder (och sen vinterkläder), blöjor ska bytas och jag dessutom ska kunna spela gitarr till våra sångsamlingar så funkar det inte. *snyft*. Men, men… det blir ju sommar igen så… och under julen hinner jag ju odla liiite naglar i alla fall.

Torsdagsmiddag

Mamma och pappa var på middag igår. Och det är alltid lite kruxigt. Min mamma är nämligen väldigt allergisk så det gäller att tänka till.

Denna gång fick det bli Teriyakikycklingspett. Alltså helt enkelt kycklingfileér skurna i ”remsor” som är zick-zackat upp på (blötlagda) träsgrillspett, kryddade med grillkrydda och grillade (indirekt) på kolgrill, under lock, för att slutligen penslas med Teriyakisås. Lite extra kryddor i form av ”Chicken n’ Steak” på slutet och DONE!

Till det den rostade potatissalladen jag gjorde helgen som var. Vi smällde i oss ca 1½ kg kycklingfiléer på sex pers. Och många potatisar.

Efterrätten ser ni ovan. Vanlig citronfromage (ja, pulvervarianten) dekorerad med vinbär, hyvlad nougat och rivet skal av lime. (fast mamma fick inga vinbär på sin)

Alla verkade mätta efteråt!

(ikväll – fredag –  blir det färska abborrefiléer med ägg och romsås)

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑