Dag: 6 augusti 2011

Sommar sommar sommar…

Så här såg min bus ut i början på sommaren. Nu är han längre, har större fötter, är MYCKET brunare, har mycket längre hår och är  framförallt mycket ljusare. Dessutom har han en ny glugg – nummer sju. Om dryga tre veckor blir han åtta år. Om två veckor början han klass 2.

Och sommaren – den är nog dessvärre slut.

Idag blev det faktiskt shortsväder. Och jag har legat och slumrat i solstolen i bara trollor och BH. Men det är mer höst i luften än sommar. I morgon ska det bli än kyligare och på måndag… huu….Då ska det regna och vara 11 grader mitt på dagen. HÖST. Bara att hälsa välkommen. Dock inte HJÄRTLIGT dito.

Klippte gräsmattan idag – troligen sista gången för i år.Det var visserligen mest brunt för något vi INTE haft i sommar så är det regn. Men det lär väl komma nu i stället. Allt vi inte fått i sommar…

Vi har dock haft en suverän sommar. Varm, solig, skön, rolig, härlig, innehållsrik, ledig, aktiv, underbar, matglad och lite mer där till.

Söndag imorgon. Då ska vi packa ihop för att flytta ”hem”. Bus och svärmor blir dock kvar några dagar till….

(och för den som undrar kan jag upplysa om att Greklandsdagboken är färignedprintad på USB. Så nu när jag kommer hem till den stationära datorn tar fotoredigeringen av Grekbilderna vid. Och då kommer jag också börja lägga ut  – en dag i taget  – här på bloggen. I samma takt som jag tillverkar en ny fotobok…)

 

🙂

Okej.. här kommer fredagsmiddagen oxå

Det här inlägget gör jag inte alls för att äckla er.. (inte ett dugg, verkligen INTE) utan enbart för att ha kvar receptet på den modifierade såsen (jamen visst… eller hur????)

Förrätt:
Avokado, räkor, ishavssallad (med några korn rosépeppar), laxpate (färdigköpt), ishavsrom (med lite rödlök), baguette och citron.

Huvudrätt:
Dubbelpanerade Abborrefiléer (INTE självfiskade och svärmor har byxat dom), färskpotatis ned smör och rödlök och kallrörd sås med rom och ägg.

Och det var just såsen jag ville skriva ned för att ha kvar….

2½ dl turkisk yogurt
en halv hackad rödlök
en hackad nektarin (med skal)
två hackade hårdkokta ägg
sex-sju hackade räkor
ett knippe hackad dill
3 msk ishavsrom
lite pressad citron
salt
peppar

Rör ihop alla ingredienser. Servera till firren.

Och gissa vad… present-champisen passade GREAT.

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑