Dag: 16 augusti 2011

Resedagboken: Dag sex – Dagen kyrkklockorna försökte väcka oss och vi badade med bara greker

Söndag 17 juli

Dag sex – Dagen kyrkklockorna försökte väcka oss och vi badade med bara greker

Söndag. Det innbar att kyrkklockorna ringde. På precis andra sidan av gatan! Och inte bara en gång  – utan TVÅ . Och som vanligt inte bara ding-dong utan en hel liten melodi. Men tji fick dom – vi struntade i dom och sov vidare. Dock insåg vi att det var klokt att ta på sig nåt klädesplagg när man väl klev upp och  skulle käka frukost, eftersom hela kyrkoplanen var full i folk vid halv tio tiden. Och det var ju det där med att bo precis rakt över gatan…

Bus badkrocko visade sig sig svika lite – i mitten – så vi gjorde en lagning med avsikt att testa densamma senare samma dag. Men medan klistret torkade tog vi en prommis. Till hamnen…. Bus gnällde – om värmen, om promenerade i allmänhet, om glass…. Gissa vem som blev UTAN just glass????

Till lunch wookade vi nudlar med ägg, paprika och lök. Wow. Bara teriyakin som saknades. Till det en greksallad och massor av Tzatsiki , såklart.

Solartiden spenderades på samma ställe som dagen innan ,på Stenkrosstranden. Helt suveränt. Och eftersom det var söndag så kryllade det av greker. Vid närmare koll visade det sig att stranden bestod av BARA greker – och vi.

Den lagade krokodilen höll inte tätt. Men skitsamma… det funkade ändå ändå.

Minimellis före dusch och till middag åt vi på lammstället. Maken och jag åt helgrillat lamm och Bus Lammkottisar. Sen tog ungen ett nattbad innan vi promenerade hemmåt för att göra godnatt.

Resedagboken: Dag fem – dagen bus undersökte ett övergivet hotell och hittade en svart stickig sak på stranden.

Lördag 16 juli

Dag fem – dagen bus undersökte ett övergivet hotell och hittade en svart stickig sak på stranden.

Sov länge. Till halv tio. Mysfrukost och förmiddagsprommis. Var ut och kikade på utsikten från några klippor och fotade en del. På hemvägen hittade vi ett övergivet hotell. Spännande, tyckte Bus, och fick lov att undersöka det lite närmare. Konstigt att bara överge ett helt hotell, med sängar, stolar och annat. Knepigt…

 

Till lunch lagade vi potatis och vårlökssoppa med hemmagjorda vitlökskrutonger och en gigantisk sallad. Kaffe med godbit smakade sedan utmärkt efter detta…

Badade i en egen liten vik idag.  (fast bakom en klippa låg det en helnaken karl. Tur han hade vett att gömma sig där) Efter ett tag ville dock bus flytta till ”vanliga” stranden. Han påstod att det var varmare vatten där. Och vi hängde såklart med. Efter en stunds badande kom bus farande med inget mindre än en ilandsköljd ”kråkeboll”. Häftigt. Nu fick vi chans att studera den på nära håll, trots det misslyckade fiskeförsöket dagen innan.

Efter badandet fick bus ta siesta med lite film på den bärbara dvd-spelaren innan det drog i hop sig till balkongmys och ännu senare middag.

Åt på på en taverna som var en stor favorit förra gången vi besökte Kalymnos, år 1997. Vi var nyfikna på om den höll lika bra klass nu, fjorton år senare. Och gissa vad??? Det gjorde den!!!!

Jag smällde i mig helt underbara lammkottisar. Maken åt grillad kyckling (som han påstod var den godaste grillade dito han någonsin smakat) och bus tog Spagetti Bolognaise. Med fanta och en liter vin slutade kalaset på 26:70 €.

Bus fotade oss på tavernan. Och han tyckte absolut att jag skulle låna hans hatt.

När vi så småningom kom tillbaka till hotellet kollade  vi termometern. 31 grader klockan elva på kvällen. Precis som det ska vara!

Fortsättning följer….

 

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑