Dag: 19 augusti 2011

Helgfin

Tjoho.. än funkar det att ha naglarna kvar – fast jag HAR kapat dom i och med att jag börjat jobba. Faktiskt jättemycket….

På plats i Lilla Gula. Svärmor fixar Italienskt. Min pappa har fixat taket på LillToan. Imorgon hoppas vi på klinkers. Och så blir det lammkottisar till middag…

Men vi börjar med fredag – Viva Italia…

Jobbrealterat: färgmatchning

Vi får en nästan helt ny barngrupp på jobbet nu i höst. Och det innebär många småttingar. I dagarna har jag just färdigställt ett material som är tänkt för att träna färger. Både färgmatchning och lära sig vad färgerna heter.

Detta består av toarullar (eller egentligen är det såna där hårdare rullar) som jag klippt till, klätt med olika färger på papper, limmat på en träkloss så den står stadigt, märkt med respektive färgs namn (bara för att ge barnen en ordbild – inte för att dom kan läsa) samt målat glasspinnar i samma färger.

Tanken är att ett eller flera barn dels kan sitta och jobba tillsammans eller att vi använder oss av dessa cylinderformade färgburkar på samlingen och låter barnen stoppa pinnar i rätt burk i samband med tex ”uppropet” .

Vi kommer dock inte använda alla färger nu på en gång utan börjar med grundfärgerna, eftersom de flesta inte har en aning om att blå heter blå och att röd heter röd.

Idén är dock inte min utan jag har ”lånat” den härifrån: http://forskoleburken.blogspot.com/2011/08/veckans-pinterest-gor-egna-material-for.html

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑