Dag: 23 september 2011

Fiskgryta

Helt sjukt gott!!!

 

 

Fräs purjolök, vitlök och morotsslantar i rapsolja och smör. Häll på spadet från en burk kräftrumpor, ett paket matlagningsgrädde och släng i en fiskbuljongtärning. Koka… Red med arrowrot och släng i typ 500 g vit fisk ( här använde vi Pangasius) i bitar och låt puttra klart. Peppra. Och kanske salta lite. När fisken är klar slänger man in kräftrumporna och en näve sockerärtor. Låt bli varmt och servera till kokt potatis.

Italiensk rulltårta (Tiramisu)

Det var till det här jag skulle ha mina italienska flaggor. Fredagsfikat på jobbet. Jag hade bakat Tirsmisurulltårta. Och den blev GRYMT god. (som tur var blev det över så jag har några bitar till i frysen så det räcker åt oss här hemma också)

Och för mitt minnes skull kommer här receptet:

Räcker till 8-10 st
125 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
65 g vetemjöl
65 g potatismjöl
2 tsk bakpulver


Tiramisufyllning:
250 g mascarpone
2 dl florsocker
1 dl mycket starkt kaffe
1 snapsglas konjak

Garnering:
Kakaopulver

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. 

Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner blandningen i äggvispet.

Häll smeten i långpannan och grädda rulltårtsbottnen i 5-7 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakbottnen kallna. Blanda kaffe och konjak, pensla kakbottnen lätt med blandningen.

Gör fyllningen: Rör mascarpone, florsocker och resten av kaffeblandningen till en smidig och luftig kräm. Bred ut fyllningen på kakbottnen. Ställ kakan kallt en stund tills ostfyllningen stelnat lite. Rulla ihop tårtan till en ganska fast rulle med hjälp av bakplåtspapperet.

Låt rulltårtan ligga kallt i kylskåp fram till serveringen eller frys den.

Pudra över kakapulver innan servering. Ät och njut!

 

Rosa

I onsdags fick jag premiära min nya superhärliga Niketröja. (och det är precis efter avslutad runda som fotot är tagit – därav den svettiga looken!!!)  Det är nämligen dags att ta fram lite mer kläder till joggingturerna. (gillas icke). Långa tights och superduper tunn långärmad har jag haft ett par veckor. Den här är också tunn men inte lika ”blank” så den känns lite varmare. Jag FULLKOMLIGEN ÄLSKAR färgen.

Synd bara att den snart blir ”gömd” under löparjackan!

Innan halkan kommer ska jag gå och inhandla dubbade joggingskor också. Från Icebug (fast jag handlar dom via Inter Sport på orten. Dom är så superhjälpsamma och trevliga här!)

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑