Dag: 16 oktober 2011

Ny gäst

Jag satte ut mat för första gången i höst åt småfåglarna i Lilla gula huset. Och snabbt hade dom hittat alla mumsiga frön. Som vanligt kryllade det av talgoxar och så förekom det några supersöta talltitor. Men så dök det upp en brun fågel som vi inte kände igen. Det var först bara en, men sen flera stycken. Jag slängde iväg ett snabbt foto utan några direkta inställningar på kameran. Det är därför det är suddigt, sorry… (sen tog jag några fina bilder men då var inte denna fågel med)  Fotot tog jag bara för att vi skulle kunna kika och jämföra i fågelböcker. Och vi kom tillslut fram till att det var ett gäng pilfinkar som gästade oss.

Och den ska tydligen inte vara så vanlig så här långt norrut… Eller har vi fel? Är det någon som har nåt annat förslag på vad det var för gäst?

(den sista bilden är från nätet…om ni inte fattade det)

Invigningen


Nu är den invigd… nya toan i källarplanet i Lilla Gula Huset. Tror det var i februari vi började så det har fått ta sin tid.

Bandet klipptes av den yngsta i familjen med övriga, plus alla gosedjur som publik. Sedan skålade samtliga i Schweppes Lemon innan det blev dags för premiärpink. Därefter kunde nya toan klassas som ordentligt invigd.

(i ärlighetens namn hade någon annan hunnit före eftersom dörren till toan på övervåningen var borttagen för att slipas och därmed kunde man inte stänga om sig när man skulle uppsöka hemlighuset. Det kunde man ju i källaren. Och busungen behagade inte vara hemma på nästan hela dagen så….)

Vi har haft mycket god hjälp och handledning av min pappa (snickare till yrket) och makens morbror (elektriker och vvs-tekniker). Med deras hjälp har vi gjort mycket själva. Vissa saker har dom fixat åt oss – som el- och vattendragning och även uppsättandet av själva väggarna. Men mycket har vi fått göra själv. Spackla, måla, lägga klinkers, foga, montera….

Förresten – vad gillar ni min TORSO som jag fick igår, lagom till invigningen? Det syns inte på bilden, men den hänger ovanför toastolen, bakom ryggen när man sitter där alltså.

Nu är det dags att ta tag i taket i rummet utanför. Maken har redan börjat plocka ned alla (helt sjukt många) elkablar som hänger där…

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑