Månad: februari 2012 (Sida 1 av 9)

Den var smal i helgen

Bara som en liten skära… Men vacker ändå…

Strålande sol ute.  Och det ska visst hålla i sig. Solbrillor nedpackade i handväskan, eftersom massor av vit snö och stålande sol är en grym kombination för ögonen.

Idag skulle man ha haft tid för skidåkning.. bara gliiiida sådär. Men mina skidor är i Lilla Gula Huset. Får bli en lunchsprommis istället.

Snö

Ovan: Vägen till vår grillring vid Lilla Gula Huset. (och idag har den väl snöat igen ytterligare en gång eftersom det snöar och driver ganska duktigt. Blir till att skotta igen nästa helg)

Bilden ovan passar bra att illustrera dagen med…För just nu känns det som att vi är totalt inbakade i snö. Dom skottar nämligen taket på jobbet och det är enorma mängder som kommer ned. Det täcker halva föstrena och vi kan inte använda ytterdörren. Snacka om insnöade.

Men förhoppningsvis kommer det snart en traktor och tar hand om detta. För det vore ju trevligt om vi kommer oss ut ur förskolan nån gång i eftermiddag!

Obesvarad Kärlek

Gårdagskvällens upplevelse: Obesvarad Kärlek med Tomas von Brömsen och Eva Rydberg.  En Brodwaykomedi baserad på en sann historia.

Helt klart en annorlunda föreställning. Mycket skickliga skådespelare. Och mycket ovanlig historia. Dessutom är det synnerligen ovanligt att huvudrollsinnehaverskan SKA sjunga falskt – HELA tiden.

Så – ja – det var en udda kväll.

Och mysig…

Jag är nöjd!  Det var bra.

Å så var det måndag igen…

Kyligt på natten. -15 när jag vaknade. Men solen jobbar på bra och skulle den få fortsätta så skulle det bli säkert näst intill nollgradigt mitt på dagen. Nu ska det mulna på så här blir nog inte så varmt alls. Tyvärr…

Men just nu är det tokvackert ute.

Och måndag

Och jag ska på teater ikväll!

Present från min Pappa

Min första 40-års present är numera på plats. Här på bilden är pappa och vi ungefär halvvägs i jobbet. Till vänster i bild ser man hur det hemska golvet har sett ut tidigare. Vi har gömt golvet med massor av trasmattor fram till nu…

Så här ser det ut nu (fast väggarna är vitare – bilderna är dom jag sms:at tidigare idag. Har inte fotat riktiga…)
Byrån i hörnet ska bytas ut… till… hmm… vet inte. Men bytas ska den. Den som står där nu följde med huset. Här ser man också två dörrar. Dom ska bli vita – såklart. Men det tar vi till våren/sommaren då vi kan ta ut dom på gården och slipa. Slipdamm inomhus undviker jag gärna. Så vi  lever med grå dörrar ett tag till…

Här hörnan mot den i höstas invigda toan. 🙂 Det blev helt klart BRA!

Och här ser man varför vi hastigt och lustigt fick oss merjobb… Utrymmet under trappan har varit inbyggt. Det har varit en liten dörr och vi har hängt våra kläder där under. Vi målade vitt när vi målade resten – men bara för att vår ”garderob” skulle bli ljusare. Nu har vi tagit upp väggen och måste därför måla mer ordentligt. Och dessutom både högre upp och längre in. Men vi hann fylla igen alla hålrum idag innan vi åkte hem. Så slipa och måla står på programmet sen.

Trappan ska oxå fixas till. Den ska bli ljusgrå. Även på sidan. Den är målat vit eftersom den hörde i hop med väggen tidigare. Nu när väggen är borta blir ju trappan en egen enhet och kommer därmed få byta färg. Vår sovrumsdörr är den som syns nedanför trappan. Den är färdigmålad vit. Däremot är inte dörrkarmen målad. Golvlisten under trappan är inte heller den på plats eftersom vi kladdade på med husfix det sista vi gjorde innan vi åkte. Det måste ju torka och målas först…

Vi ska fortfarande förvara våra kläder under trappan. Men riktigt hur vet vi inte ännu…

Däremot vet vi att golvet blev jättebra. Toppenpresent. Verkligen. Och att öppna upp utrymmet under trappan var också en bra idé. Även om det gav oss merjobb.

Här nedan ser man hur detta rum såg ut innan:

Och innanför den nybyggda toan ser det numera ut såhär:

« Äldre inlägg

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑