Dag: 26 februari 2012

Present från min Pappa

Min första 40-års present är numera på plats. Här på bilden är pappa och vi ungefär halvvägs i jobbet. Till vänster i bild ser man hur det hemska golvet har sett ut tidigare. Vi har gömt golvet med massor av trasmattor fram till nu…

Så här ser det ut nu (fast väggarna är vitare – bilderna är dom jag sms:at tidigare idag. Har inte fotat riktiga…)
Byrån i hörnet ska bytas ut… till… hmm… vet inte. Men bytas ska den. Den som står där nu följde med huset. Här ser man också två dörrar. Dom ska bli vita – såklart. Men det tar vi till våren/sommaren då vi kan ta ut dom på gården och slipa. Slipdamm inomhus undviker jag gärna. Så vi  lever med grå dörrar ett tag till…

Här hörnan mot den i höstas invigda toan. 🙂 Det blev helt klart BRA!

Och här ser man varför vi hastigt och lustigt fick oss merjobb… Utrymmet under trappan har varit inbyggt. Det har varit en liten dörr och vi har hängt våra kläder där under. Vi målade vitt när vi målade resten – men bara för att vår ”garderob” skulle bli ljusare. Nu har vi tagit upp väggen och måste därför måla mer ordentligt. Och dessutom både högre upp och längre in. Men vi hann fylla igen alla hålrum idag innan vi åkte hem. Så slipa och måla står på programmet sen.

Trappan ska oxå fixas till. Den ska bli ljusgrå. Även på sidan. Den är målat vit eftersom den hörde i hop med väggen tidigare. Nu när väggen är borta blir ju trappan en egen enhet och kommer därmed få byta färg. Vår sovrumsdörr är den som syns nedanför trappan. Den är färdigmålad vit. Däremot är inte dörrkarmen målad. Golvlisten under trappan är inte heller den på plats eftersom vi kladdade på med husfix det sista vi gjorde innan vi åkte. Det måste ju torka och målas först…

Vi ska fortfarande förvara våra kläder under trappan. Men riktigt hur vet vi inte ännu…

Däremot vet vi att golvet blev jättebra. Toppenpresent. Verkligen. Och att öppna upp utrymmet under trappan var också en bra idé. Även om det gav oss merjobb.

Här nedan ser man hur detta rum såg ut innan:

Och innanför den nybyggda toan ser det numera ut såhär:

Gula huset igår – och idag

Så här såg det ut utanför Lilla Gula Huset i går eftermiddag. Solen gjorde små försök att lysa och idag strålar den från en klarblå himmel. Wow… fast det blåser visst kallt, påstår dom som varit ute.

Här jobbas det dock inomhus idag.

Min första 40-årspresent ska på plats: Ett klickgolv i ek läggs just nu av min pappa (med maken och mig som hantlangare och medhjälpare) i källaren utanför den nya lilla toan vi byggt.

Och precis i detta nuet togs ett beslut att öppna upp väggen under trappan – så nu blir det mer målarjobb för mig framöver.

Spännande värre

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑