Månad: mars 2012 (Sida 1 av 8)

DAGS FÖR PÅSK



 

Nu är vi ganska redo för påsk.

Hemma kom påsken fram i förrgår (förutom risen som kom fram förra helgen) och i Lilla Gula kom den fram igår.

Ovan bilder från lägenheten. Där har vi svart och vitt i riset i köket (bus har lila och rött i sitt rum) och lite kycklingar här och där. Och så två jääääätestora reden på golvet i hallen med alla påskägg vi samlat på oss genom åren.

Här i Lilla Gula Huset går påskriset i lila och orange, det har kommit fram lite kycklingar och jag har plockat en ensam kvist som är smyckad med tre helt underbara porslinstuppar. Den kvisten är den enda jag har i vatten och den har börjat få små musöron nu.

Nu under helgen ska vi planera påskmaten. Vi som både gillar att laga den samt käka upp den tycker ju om att planera. Åtminstone jag…

Och idag ska vi ta en tur till residensstaden och se vad vi hittar för fynd.

(varför vi är vakna redan nu? Tja… vi råkade somna redan kvart över elva i går. Det hör inte till vanligheten… det är faktiskt tidigare än en vardag. Men ibland är man bara så trött. Det har varit en jobbig vecka så…)

 Glöm inte Earth Hour ikväll.

 

Färgade klossar av is

Ovan syns färdiga bygg-klossar av is. Av färgad is.  Ett av delarna i TEMA VATTEN som vi jobbar med just nu på mitt jobb. Här nedan är hur vi gjorde dom.

En bit silkespapper lades i botten på en avklippt mjölktetra. Denna fylldes sedan med vatten och  ställdes därefter ut för att frysa till under natten.

För att få till stadiga klossar fick isen dock flyttas vidare in i frysskåpet i några dygn för att frysa till ordentligt. Utomhus skulle dom nämligen tina varje dag igen. Men gör man detta tidigare på vintern så är det ju bara se till att dom inte snöar över…

När isen var ordentligt hård var det bara skala. Svårt, pilligt och framför allt kallt om händerna. Men väl värt jobbet.

En hel back med härligt färgade klossar. För utelek. I ett par dagar…

Dock rekommenderas att göra detta tidigare på året. Nu smälter klossarna otroligt fort även här uppe i norrbotten. Och i resten av Sverige är det ju helt otänkbart att frysa nånting utomhus nu. Men ni får väl spara idén i hjärnkontoret och plocka fram det när graderna kryper ned mot minus igen — för det kommer en ny vinter. GARANTERAT.

 

GULD


Idag gjorde jag en sak jag aldrig gjort förut…. jag rensade ur trasiga saker, udda örhängen och sånt som jag aldrig använder. I 18-karats guld. Min våg visade på 10 gram.

Och vad bättre var – Svensk Guldåtervinning ABs våg visade 11,5 gram.

Ett par örhängen var hela, och några hängen till halsband likaså. Men örhängena var fula och hängena för lätta för att vara snygga på en kedja. Alltså fick dom också följa med.

Och för alltsammans blev jag blev 2185:- rikare

 

Hyresgäster önskas

Vi väntar på hyresgäster i den nya holken. En holk som jag fick i julklapp av en av mina kollegors karl. Hoppas det flyttar in nån snart.. för visst börjar det väl vara dags snart?

Bilden ovan  är tagen när vi hängde upp den. För 1½ månad sedan. Snöhögen är kvar – fortfarande stor, men inte sååå stor som på bilden.

Spår i snön

Dom som vill färdas  med fortskaffningsmedel som lämnar såna här spår under påsk är lite oroliga… för det tinar och smälter mest hela tiden. Pimpeltävlingen på älven där jag kommer ifrån är inställd pga dålig is.

Nu ska vi visst få duktigt nattkallt under kommande helg. Så kanske får skoteråkarna ge sig ut till påsk ändå. Själva har vi ingen banddrivet motorfordon. Ska vi ut får det bli till fots eller med skidor.

Och nu när arbetsdagen är slut för idag ämnar jag mig ut i solskenet och jogga. UTAN dubbat. För nu är vägarna äntligen bara.

(Utom på vääääldigt skuggiga ställen. Men det behöver jag ju inte tala om. Det låter bättre om ni tror att vi bara har asfalten framme nu!)
Edit: Bart var det. Och med andra ord halkfritt. Men jösses så blöt jag blev 
om fossingarna. PÖLARNA på vissa ställen var stora som mindre hav....
« Äldre inlägg

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑