Ovan syns färdiga bygg-klossar av is. Av färgad is.  Ett av delarna i TEMA VATTEN som vi jobbar med just nu på mitt jobb. Här nedan är hur vi gjorde dom.

En bit silkespapper lades i botten på en avklippt mjölktetra. Denna fylldes sedan med vatten och  ställdes därefter ut för att frysa till under natten.

För att få till stadiga klossar fick isen dock flyttas vidare in i frysskåpet i några dygn för att frysa till ordentligt. Utomhus skulle dom nämligen tina varje dag igen. Men gör man detta tidigare på vintern så är det ju bara se till att dom inte snöar över…

När isen var ordentligt hård var det bara skala. Svårt, pilligt och framför allt kallt om händerna. Men väl värt jobbet.

En hel back med härligt färgade klossar. För utelek. I ett par dagar…

Dock rekommenderas att göra detta tidigare på året. Nu smälter klossarna otroligt fort även här uppe i norrbotten. Och i resten av Sverige är det ju helt otänkbart att frysa nånting utomhus nu. Men ni får väl spara idén i hjärnkontoret och plocka fram det när graderna kryper ned mot minus igen — för det kommer en ny vinter. GARANTERAT.