Månad: juli 2012 (Sida 1 av 7)

Floden, balkongmys, PC-väntan och mera nattbad – bilder från Kreta, 2012

Fler bilder från våra veckor i Georgioupolis, Kreta. Dessa är från DAG TVÅ – 14 Juli . För komplett dagbok från resan klicka in på Liverapport från Kreta 2012

En av alla småfloder som flyter ut i havet i Gerogioupolis. Jätteströmt och alldeles klart och rent(?) vatten. Inte salt. Vid bron i bakgrunden badade vi nästan varje dag. Endera i det extremt ljumma havsvattnet och emellanåt i det nästan iskalla flodvattnet. Bus älskade att kunna springa mellan. Efter avslutat solpass sköljde vi upp våra sandiga och saltiga handdukar i floden och slapp därmed dra med oss sanden hem till hotellet. Och dessutom höll dom sig mjuka och fina…

Balkongmys – såklart. Bus började varje eftermiddag med en dusch och sen färskpressad apelsinjuice (av två apelsiner blev det nästan två glas till ett pris av 3,50 sek) och en ”ny” Kalle Anka. Fast i det här glaset är det nog nåt med Färskpressad Lime och 7Up, skulle jag tro!

WiFi funkade helt ok på rummet. Fast inte alltid. Vi lärde oss vilka tider på dagen som var säkrast. Och dessutom var signalen var starkast olika tider på dygnet. Hur nu det kan ändras?  Men i vilket fall som helst gick det fint att läsa nyheter, kolla mail, msn:a och blogga.  Den här bilden är från dag tvås eftermiddag – och på eftermiddagarna  var det sängkanten som var starkast. På mogonen funkade det bra på sminkbordet och på natten balkongen. 🙂 Och här ovan är det bus som väntar och väntar och väntar på att få låna computern. Han vill ut på YouTube och kolla på mods från Black ops. Och vi blev spyless på det så han fick börja använda hörlurar så vi slapp ljudet!

Och så lite nattbadsbilder… 🙂 Som jag av förklariga skäl inte fotat själv.

Singelmamma i Lilla Gula

Maken har börjat jobba idag – så igår eftermiddag lämnade han oss och ”flyttade” hem. Jag och bus huserar vidare i Lilla Gula Huset själva. Och då blir det som det blir på kvällarna. 🙂  Jag satt och redigerade Kret-afoton till midnatt och sen började jag se en film så först närmare halv tre träffade jag John Blund.  Som tur är var bus också uppe länge  om än inte liiika länge) för han vaknade inte förrän 9:15 och när han gick på toa så vaknade jag. Till en fin och varm måndag. Så det fick bli frukost på altanen.

Ett par timmar senare var det dags att återuppta de regelbundna joggingturerna. Jag har haft semester från jogging i fyra veckor – de veckor som jag och maken varit lediga tillsammas. Eftersom han inte springer så har vi istället promenerat. Minst en rask sväng per dag – ofta två. Även i grekland. Men nu när jag är ”solo” igen så var det på med korta tightsen som gällde. Och här var det inte tal om någon lugn uppstart. Pang på 7 km blandad landsväg och terräng. Och jag konstaterade att det var inget fel på kondisen – promenader håller den uppenblarligen i bra skick.

Nu dusch och sen lunch. 22 grader varmt, inte soligt, men den tittar fram då och då och har vi otur kommer det lite regn. Men jag håller tummarna för soooool.

Hotellbalkongen, nattbad och syrsa : Här kommer första fotona från Georgioupolis, Kreta, 2012

Eftersom jag redan skrivit en form av dagbok – och det live till och med –  kommer jag inte göra som jag brukar – publicera bilder i samband med den aktuella dagens händelser. Däremot kommer jag lägga ut några av alla foton (för inse hur sjukt många jag har!) och dom kommer ändå komma i någon form av kronologisk ordning. Jag har så smått börjat redigera och förbereda inför en Kreta-fotobok och allt eftersom kommer jag välja ut ett antal samt skriva några rader om vardera. För den som vill ha mer info om vad som hände  dag för dag är det bara att klicka in sig på kategorin Liverapport från Kreta 2012

 

Så här såg det ut när vi tittade ut från vår balkong på Eleana Studio. Den här vyn är taget ned mot havet – det är det man skymtar mellan löven på eukalyptusträdet. Tittade vi åt andra hållet såg vi upp mot torget. Detta är en mycket lugn gata. Knappt någon biltrafik, men däremot en ständig ström av promenerande till och från badet och barerna nere vid havet. Perfekt ställe att sitta och bara titta på folk på.

Även det här fotot är från balkongen – också det taget första dagen. Här är det bus som fixar den allra första greksalladen till lunch. Heder åt kocken – det smakade förträffligt (att han sen inte ides laga fler lunchsallader åt oss behöver jag ju inte tala om, så kan ni få tro att han var så här duktig varenda dag!)

 

Nattbad… det är bland det mysigaste som finns. Och det blev några sådana under den här resan. Flest för bus men även jag hoppade i några sena kvällar. Ljuuuuuvligt…

Och det här får bli sista bilden för detta inlägg – bara för att jag tycker jag fick så fint foto på syrsan. För ni ser den väl? Där på kronbladet på blomman….

 

Hur gick det då med checklistan?

Ni som är stadigvarande här vet att jag upprättade en cheklista inför resan. En checklista för att kunna pricka av om hotellet höll lika (låg? 🙂  ) standard som vanligt när vi är i Grekland. Vi bor som regel billigt – men ändå bra. Och då får man ta vissa brister. Vilket vi gör med gott mod.

Nu vet jag hur det stod till i år på Eleana Studios, Georgiouplois, Kreta.

  • Hårda resorkärnor utan bäddmadrass
    Svar: Nja… inte alls så hårda sängar. Bäddmadrass saknades dock. Men dom hade istället lagt dit ett plastat frotté under lakanet så man svättades floder – innan vi kom på att lägga handdukarna i sängarna.

 

  • Sängar som knarrar nåt infernaliskt
    Svar: Jepp. Åtminstone om man inte ligger still i dom 😉

 

  • Trasig sittring på toa
    Svar: Nix. Och dessutom spolade toan jättebra, vilket är ganska ovanligt. Kanon!

 

  • “*Sminkspegeln” i fel höjd och/eller inte i anslutning till “sminkbordet”
    Svar: Nähä… den satt i rätt höjd och på rätt plats. 🙂

 

  • Toarullen näst intill inne i duschen vilket innebär blött toapapper varje gång nån duschat
    Svar: Näe. Toahållaren var på bra plats. Och dessutom hade vi duschkabin så vattnet höll sig där det skulle! Helt suveränt bra!!!

 

  • papperskorgen för att slänga toapappret i i stor sett inne i duschen
    Svar: Inte heller det var fel. Den hade torr och fin plats.

 

  • Duschgolvet lutar bort från golvbrunnen
    Svar: Nej. Och här kommer duschkabinen in i bilden igen!

 

  • Köksplattorna placerade ovanför frysfacket vilket därmed orsakar igenisat dito
    Svar: Nej. Kylfrysen stod på andra sidan om diskhon. Så det funkade kanon.

 

  • Extremt dåligt med eluttag
    Svar: Uttag fanns – men på lite knepiga ställen. Den medhavda skarvsladden användes flitigt: Till dator, högtalare till telefon, telefonladdare, kameraladdare….

 

  • Uppstickande metallpinne mitt i balkongdörren som har med låset att göra men som man kliver på JÄMT
    Svar: Nej inte i år. Tack och lov!

 

  • För få galgar i garderoben
    Svar: Ja. Och på tok för få lådor. Och avställningsytor.

Vi är mycket nöjda med vårt boende. 45 euro natten har vi betalat för oss alla tre . och så förhandlade jag så vi fick tillgång till rummet redan 3 på natten när vi kom och sen fick vi stanna hela kvällen den dagen vi åkte – alltså vi slapp checka ut klockan 12, vilket var skönt eftersom vi hade taxihämtning först 23 på kvällen (då betalade vi 20 extra men det är det ju värt för att kunna duscha och göra sig klar inför middag och hemfärd i lugn och ro.

Nu är vi hemma. Och helgmyser. Har inte laddat över några foton till datorn än. Dom tar jag hand om en regning dag (eller  ja – många regninga  sådana. Idag var det bikiniväder alltså har jag hållit till utomhus)

Dagens Kreta – Torsdag 26 juli

Dagens Kreta
Torsdag 26 juli

 

Vaknade efter en ovanligt svettig natt till sista Kretadagen. Efter frukosten tog vi sista prommisen och handlade sista chipsen. (och som vanligt var Anna på AnnaMarket lika förtjust i bus så hon bjöd honom på fikabröd)

Sista lunchen fick bli sista Gyrosarna för i år. Och sen blev det sista badet. Nästan inga vågor och härligt varmt. Dock var busungens sandborg raserad och han blev faktiskt lite ledsen. Mest för att det inte var vågorna som tagit den utan att någon gått på den.

Efter badet packade vi allt vi inte behöver under kvällen och efter duschen blir det att göra tabera på allt flytande i kylen. Busungen sitter på balkongen och läser dagens nummer av Kalle Anka. Han ”beställde” nämligen en Kreta-prenumeration av tidningen där han fått ett nytt nummer varje eftermiddag efter badet. Det har varit mycket uppskattat och efterlängtat. Och eftersom jag köpt på mig fler beggade nummer än semesterdagar har han ävent fått nummer på kvällarna på tavernorna också…. Många timmars läsanade för typ 1:- per nummer…

Middag senare. Och om allt flyter som det ska hämtar taxin oss 23 ikväll. Tre på natten går flyget mot Arlanda och vid halvtio på morgonen hemåt mot Norrbotten.

Men än har vi några Kretatimmar kvar. Balkongmys nästa. Bäst att klämma ut det sista myset som går av den här semestern…

 

« Äldre inlägg

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑