Månad: oktober 2012 (Sida 1 av 9)

Happy Halloween. Inte vad jag tänkte visa men…

Jag har haft en fullspäckad hel-dag med utbildning av lärplatta till jobbet. Och sen hemmagöra på det. Jag fixar för fullt inför halloween  som bus och vi ska fira på Lördag och jag tänkte visa er dom häftiga drickorna bus & co ska dricka.  Det är blod och gift och lite annat skoj. Men jag orkar inte dra över och fixa med bilder ikväll. Det får bli en skräckis så här på Halloween  istället.

Och så ska jag börja fixa mig lite Halloween-naglar.

Happy Halloween på er…

 

Huslig fru

En dag  i förra veckan kom maken hem och hittade mig i köket – bakandes.  Det är ytterst ovanligt. Vi är ju dåliga på det där med att fika. Jag gillar egentligen att baka – men när vi ändå inte käkar upp det som bakas utan det ligger bara i frysen och tar upp plats så ids jag inte. Men nu blev jag sugen och då passade små miniformar till cupcakes bra. Det blev lagom stora munsbitar och ca 20 stycken. Jag tog med ett gäng på jobbet, maken några på sitt och bus provsmakade samt uppoffrade sig (mer än gärna) på en till mellanmål dagen efter. Så då blev det inte så många kvar för oss att trycka i oss under helgen. Vilket vi inte lyckades med. Så nu står det några stycken på balkongen och torkar bort.

Men sjukt goda var dom.

I smeten var det vaniljextrakt och toppingen bestod av smör, vaniljextrakt, kondenserad mjölk och flingsalt.  Mums…

På mitt golv igår kväll…

…låg det en blivande zombie i nästan fullstort format. Hon fick sedan sällskap (ursäkta fotokvaliten, men jag var färgig och fingrarna och ides inte börja fippla med inställningar)

Här är dom är inte färdiga. Konture ska tuschas dit. Men innan dess ska bilderna var torra – och så blodiga dom var så tog det över natten… nästan…

Vad dom ska vara till? Hemligt… och jag hoppas verkligen inte bus läser det här inlägget!

HJÄLP MIG: Julgransfot

Jag behöver en ny julgransfot.

Vi har äkta gran till jul – tar in den redan före första advent och sen står den till just före nyår. Den dricker alltid kopiösa mängder vatten och jag får första veckorna vattna den två gånger per dag, ibland tre.  Och när vi är borta från fredageftermiddag till söndageftermiddag behöver granen klara sig själv ett par dagar. Vi har en ”vanlig” julgransfot – en sån här (bild googlad och lånad härifrån ):

Jag behöver alltså en stor fot – en som rymmer massor med vatten. Sex liter, eller mer. Vi har ett ”bevattningssystem” som funkar, men som är grymt jobbigt att få igång och sen ojar jag mig alltid över att det ska bli läckage.

Det verkar skitsvårt att hitta rymliga julgransfötter. Jag har varit inne på hinkar, baljor och andra lösningar. Men eftersom granen vi köper är väldigt tung med rejäl stam så vill jag ändå kunna spänna fast den i en fot så den står stadigt/rakt innan jag sänker ned den i en balja. Och denna fot mäter 42 cm från hörn till hörn. Det blir en jäkla stor balja det.

Nu har jag dock hittat den här (en till bild jag inte fotat själv):

Den kommer från My Sweet Angel och finns i rött, grönt och svart  i storlek mellan och liten där mellan  har en kapacitet på ca 10 liter vatten.  Pris för mellanvarianten 550:- inkl. frakt.

Dock har den fått lite kritik gällande  stabilitet och design (men designen gillar jag. Den passar vårt vardagsrum perfekt) Den saknar nämlingen brickor när man skruvar fast granen. Men brickor kan jag ju sätta själv. Och vi har inga djur eller ungar som härjar kring granen.

Någon som vet nåt om den här foten? Jag jag skulle vilja ha en svart.

 

« Äldre inlägg

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑