Dag: 3 oktober 2012

Fuskar

Maken har föräldramöte med sitt jobb ikväll. Och då blev jag och bus middagslata. Det blev istället hämtthai. Mums… Vårrullar för bus och stark wokad kyckling med ingefära för mig.

Synkning

Jag har kört på med Google-kalender sedan flera år tillbaka. Gillar den. Och är därmed papperskalenderlös – vilket kan behövas då min handväska är mer än proppfull UTAN en filofax.) Sen är jag väldigt bra på minnas tider och sånt. Har jag skrivit ned händelsen så brukar jag komma ihåg den nämna händelsen i fråga så jag behöver sällan kolla min kalender.  Men visst – det är bra att anteckna ned ibland.

Nu när maken ärvt min S2:a och jag uppgraderat mig har jag ju peppat han till att övergå till digital kalender. Han är usel på minnas saker. Kommer aldrig ihåg när han jobbar annat än ett par dagar i förväg och annat, som tandläkare, besiktning och sånt skoj måste han anteckna – och ändå brukar jag få påminna! Födelsedagar minns han inte alls. (Eller jo, det gör han nog, men han är van att jag har koll alltså slipper han ju)

Google har möjligheten att synka koalendern mot en annan Google-kalender. Perfekt. Då får han reda på allt som jag är snabb på lägga till – utvecklingssamtal, konserter och liknande. Och jag har koll på hans ev. ändrade schema och dyl.

Men vi fick inte till det. I datorn funkar det fint. Men i mobilerna syntes mina tider ömsom först och ömsom sist i makens telefon. Snacka om förvirrande. Kan ju bli heltokigt nä rman inte vet vilken rad man själv ”äger”. Och jag hann inte ens synka våra konton i min nalle innan vi avbröt försöket.

Nåja… vi får väl kolla i var sin lur vad som gäller och är på G. Och fortsätta prata med varann om vad som händer istället för att läsa varandras kalendrar.

 

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑