Jag behöver en ny julgransfot.

Vi har äkta gran till jul – tar in den redan före första advent och sen står den till just före nyår. Den dricker alltid kopiösa mängder vatten och jag får första veckorna vattna den två gånger per dag, ibland tre.  Och när vi är borta från fredageftermiddag till söndageftermiddag behöver granen klara sig själv ett par dagar. Vi har en ”vanlig” julgransfot – en sån här (bild googlad och lånad härifrån ):

Jag behöver alltså en stor fot – en som rymmer massor med vatten. Sex liter, eller mer. Vi har ett ”bevattningssystem” som funkar, men som är grymt jobbigt att få igång och sen ojar jag mig alltid över att det ska bli läckage.

Det verkar skitsvårt att hitta rymliga julgransfötter. Jag har varit inne på hinkar, baljor och andra lösningar. Men eftersom granen vi köper är väldigt tung med rejäl stam så vill jag ändå kunna spänna fast den i en fot så den står stadigt/rakt innan jag sänker ned den i en balja. Och denna fot mäter 42 cm från hörn till hörn. Det blir en jäkla stor balja det.

Nu har jag dock hittat den här (en till bild jag inte fotat själv):

Den kommer från My Sweet Angel och finns i rött, grönt och svart  i storlek mellan och liten där mellan  har en kapacitet på ca 10 liter vatten.  Pris för mellanvarianten 550:- inkl. frakt.

Dock har den fått lite kritik gällande  stabilitet och design (men designen gillar jag. Den passar vårt vardagsrum perfekt) Den saknar nämlingen brickor när man skruvar fast granen. Men brickor kan jag ju sätta själv. Och vi har inga djur eller ungar som härjar kring granen.

Någon som vet nåt om den här foten? Jag jag skulle vilja ha en svart.