Julen 2009 publicerade jag min adventskalender jag använde på jobbet med mina barn här på bloggen: ett inlägg varje dag, vilket motsvarade dagens lucka på jobbet.

Fick väl lite respons då.. men inte så mycket.

Två år senare, 2011, började det ramla in en massa mail om folk som ville använda min kalender. Jag blev lite konfunderad, men upptäckte snart att jag fått en länk hos förskoleburken till mattekalendern och därmed hittade folk mig.

Jag beslutade då att göra om min kalender i pdf-format så den skulle vara enkel att ladda ned. Det inlägget publicerade jag här.

I majnumret hade Förskoletidningen en sex sidor lång artikel om just min mattekalender. Weee…Hela artiken finns att läsa här

Och via tidningen har ännu fler hittat den.

Nu när det närmar sig lucka ett får jag dagligen flera mail, från hela Sverige, från förskolor som inspirerats av kalendern, som laddat ned den och omarbetat den så den passar deras förskola och såna som ämnar använda den ganska rakt av. Det är såååå kul. Jag blir jätteglad.

Och bara därför lägger jag ett nytt inlägg med pdf-filen här.

Så är du förskollärare och vill jobba med matematik i jul – här får du en mattekalender att ladda ned.

(klicka alltså på den lilafärgade texten ovan… har fått mail om dom som inte hittat kalendern i inlägget)

Den är i PDF-format och du måste ändra datum, eftersom vardagarna aldrig är detsamma som året innan. Och du måste säkerligen ändra lite mer. Men liiiite pyssel får du fixa själv. Slit den med hälsa. Skicka gärna en rad om att du tänker använda den. Och när du provat – hur gick det? Har du bilder jag får visa? Maila eller lämna en kommentar.

Och bara så ni vet – i år kommer en ny kalender – sago- och sångbaserad. Jultema, naturligtvis, men inte bara. Språkträning, fantasi, koncentration, sång, musik, sagor. Ett inlägg varje vardag. Med tjuvstart fredagen före första advent…