Dag: 7 december 2012

Om B.U.S

Åh så bra det var. B.U.S – brun utan sol. Av och med: Vivian Cardinal, Gladys del Pilar, Fransesca Quartey, Kayode (Kayo) Shekoni och Blossom Tainton

Saxat från riksteaterns sida:

B.U.S! –  Brun utan sol är en fartfylld show med livemusik, personliga betraktelser och anekdoter som lockar till både skratt och tårar. Om att känna sig hemma och främmande på samma gång. Om pappor i sportbilar och kämpande mammor. Om gemenskap, förebilder, kulturkrockar och om hur en rakpermanent kan förändra livet.

Det var inte teater
Inte musikal
Inte konsert

Utan allt i en enda salig blandning

Man fick skratta, man fick tänka till, man fick förfasas lite, man fick lyssna, man fick njuta. Man fick klappa takten.

Vilka kvinnor.
Vilka röster.
Vilka otroliga människor.

Så fruktansvärt bra. Man var bara sååå glad efteråt.

(fotona är väl inte dom bästa, men det är ju bara mobilfoton tagna från läktaren. Ingen sa att det var fotoförbud, så jag hoppas jag inte gjort nåt dumt nu!)

Julkalender. Lucka 7

Varje vardag fram till jul kommer barnen ha fått en bild och en text i en brevlåda ute på förskolegården. På fredagarna är det adventsversen, som vi ökar på med en vers för varje fredag och sedan tänder ett ljus i staken utomhus. De övriga dagarna kommer texten vara en saga, en saga som egentligen är en sång dom känner igen och redan kan. Tanken är att dom genom att höra texten jag skrivit samt ser bilden jag ritat ska koppla dessa till en sång som vi sedan gemensamt sjunger.

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent

När andra ljuset brinner är snart Lucia här
hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär

 

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑