Dag: 14 december 2012

Ändrade planer

image

Ibland blir det inte som man tänkt sig… Men eftersom jag har en snäll pappa kunde bus åka på sitt kalas trots att det inte blev som det skulle och att både jag och maken jobbade sent. Och middagen som vi trodde vi hade fixat på annat håll blev kanon i alla fall… Fredag, mina vänner. Njut…

Tråkigt med olovligt lånade bilder

Senaste dagarna har jag (och andra) hittat mina  tecknade bilder lite här och där på nätet. Jag vet att sånt händer när man publicerar sitt material på webben men det är väldigt trist att inte få förfrågan.

Jag får ganska ofta frågan om ”lån” av bilder och än har jag aldrig nekat någon. Men det är roligt att veta var mina bilder hamnar; Hos vem och i vilket syfte.

Det är betydligt tråkigare att hitta bilder till flanosagor, i luciahälsningar och annat utan att jag har fått en rad om detta.

SÅ SNÄLLA: FRÅGA INNAN NI LÅNAR

 

 

Julkalender. Lucka 14

Varje vardag fram till jul kommer barnen ha fått en bild och en text i en brevlåda ute på förskolegården. På fredagarna är det adventsversen, som vi ökar på med en vers för varje fredag och sedan tänder ett ljus i staken utomhus. De övriga dagarna kommer texten vara en saga, en saga som egentligen är en sång dom känner igen och redan kan. Tanken är att dom genom att höra texten jag skrivit samt ser bilden jag ritat ska koppla dessa till en sång som vi sedan gemensamt sjunger.

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent

När andra ljuset brinner är snart Lucia här
hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär

När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr
Och vi bakar kakor och har ett stort bestyr

 

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑