Månad: januari 2013 (Sida 1 av 8)

Kamratposten

När bus fyllde 8 år kom det ett erbjudande från KP – kamratposten. Vi nappade och bus gillade tidningen. Visst – allt var inte för hans ålder. Det står att den vänder sig till barn mellan 8 och 14 år. Och det är ju en jäkla skillnad på en åttaåring och en fjortonåring. Vi hade ett halvårs eller ett års prenumeration tror jag. Bus läste – inte allt – men mycket. Sen föll KP i glömska. Han hade en Kalle Anka period och KP stod i sina mappar. Och liksom väntade….

I förra veckan rensade jag bort urvuxna böcker och satte bort serietidningar i garderoben (men ändock tillgängligt för den som vill läsa) och i stället satte jag fram högen med KP. Och bus började läsa dom – igen.

Och i veckan kom frågan jag väntat på:

– Varför prenumererar inte jag på Kamratposten längre?

Yes – tänkte jag… och vips är en halvårsprenumeration beställ igen.

Och så hoppas jag vinna en auktion på Tradera på 15 nummer från 2009. Dom tiiningarna tänkte jag ta med till Kroatioen i sommar och likt förra året förära bus med ett nummer per eftermiddag (fast ifjol var det då Kalle Anka som gällde). Men huruvida jag vinner den auktionen eller inte återstår att se… men gör jag det inte kommer det fler. Det är läääänge till semestern…

Pimpade holkar

Hur ser era fågelholkar ut? – Om ni nu har några…

Så här ser i alla fall våra holkar ut på mitt jobb. Barnen målar och blingar. Några hänger redan i träden. Dessa får dock vänta med att hängas upp till efter Kalix Barnmässa…

Onekligen originella – det måste ni hålla med om.

Och jag ställer mig samma fråga som bus: Kommer verkligen fåglarna vilja bo där? 🙂

(det är inte min idé att blinga holkar så jag kan inte ta åt mig ”äran” över detta jobb, utan detta är mina bästaste kollegor som gjort detta med barnen. Men jag tyckte dom blev så fina så jag lägger ut dom som pyssel/teknik/naturvetenskaps-tips ändå)

Thaimeny

Vi har två thai-resturanger  här i ”stan”. Båda bra, men den ena bättre! 🙂

En sak som dock varit ”sämre” på bättre restaurangen är att alla deras rätter inte finns i hämt-menyn. Det finns fler rätter att välja på man står vid disken och beställer. Och då är det ju svårt att bestämma sig redan hemma. Och eftersom vi idag jobbar sent – båda två. Och maken dessutom har möte efter jobbet så passar hämtmat bra. Men då var det ju det där med rätterna att välja mellan…

Så idag knallade jag ned på min lunch och tog mobilfoton på dom rätter som sitter upphängda på glasrutan vid kassan och sen snickrade jag ihop en extra sida i deras hämt-meny… (och så struntade jag i om folk tyckte jag så knasig ut – fotande en kassadisk!)

Nu ska jag bara bestämma mig för vad jag vill ha – innan maken ringer, på väg hem från sitt möte…

Frosty the Snowman?

Den här ståtliga gubben stod plötsligt uppställd i centrala ”stan”. Roligt med lite vinterpynt och vi blev ju tvunga att stanna upp ett tag på vår kvällspromenad.

Såklart.

Han är – som alla ser – inte äkta vara. Men nåt han däremot är så är det JÄTTESTOR.

 

Säker på vägen

Det fanns EN sak jag ville ha ur senaste HM-katalogen. EN YNKA SAK. Och då kan  man ju liksom inte beställa. Men i lördags åkte vi till Luleå en sväng. Och när jag gick in på HM styrde jag OMEDLEBUMS stegen mot träningskläderna. Och till min lycka hade dom tre eller fyra ex kvar av det jag ville ha – deras reflexväst.

Jag äger väl en gul väst – tror jag. Nånstans. Som jag inte använder. Jag har istället såna där snäppband runt benen när jag springer och det är mörkt. Samt pannlampa. Och så har ju joggingkläderna reflexer. Och handskarna. Och skorna. Till och med mössan. Men ingen väst har jag. Men den här tycker jag är SNYGG.

149:-. Och nu äger jag en. Men jösses så svårfograferad den var. Bilden ovan är tagen utan blixt – inomhus. På kvällen. Grynig och jävlig bild blev det. Men man anar ju färgen i alla fall.

Så här ser det ut MED blixt:

Håll med om att jag kommer synas!!!

Och bara för att ni ska fatta att en reflexväst  KAN vara snygg så lägger jag in produktbilden från HM-online också:

Behöver jag säga att busungen blev avundsjuk. Inte för att jag nu äger en snygg reflexväst… nä… utan för att den ser ut som en SKOTSÄKER dito. En sån vill han också ha!

« Äldre inlägg

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑