Dag: 2 april 2013

Fotoutmaning: Vårkänslor

Med bilden ovan deltar jag i http://www.freedomtravel.se/2013/03/fotoutmaning-varkanslor/ fotoutmaning på temat VÅRKÄNSLOR.

Klippt från deras blogg:
”Vi här på Freedomtravel utlyser nu, i samarbete med Ifolor, en fotoutmaning med temat ”Vårkänslor”. Vårtecken, tidigare vårar, vår i Sverige, vår utomlands… Vi hoppas att du vill delta genom att lägga upp en bild som beskriver våren för dig!”

Och den två år gamla fotot jag tagit förmedlar verkligen glädjen när vintern släppt sitt tag om oss här uppe i Norrbotten. 

Här uppe har vi ju fortfarande, nu i början av april,  vårvinter. Det är härliga dagar på skidor med, förhoppningsvis, massor av sol. Men om bara några veckor är det dags för den riktiga våren. Det går nämligen ruskigt fort när snön tillslut lämnar plats för gräsmattor, vägar och blommor som vill upp i ljuset.

Denna bild är tagen för två vårar sedan, våren 2011 – då påsken nästan låg i slutet på april och våren äntligen visade sig på riktigt. Och ett av de tydligaste vårtecknet hos oss i Lilla Gula Huset är just ovan: när studsmattan kommer fram. Kolla en som är lycklig då. Skit samma att man ännu måste ha yllestrumporna på fötterna när man hoppar – är studsmattan framme är det inte långt till sommaren.

Inte enligt planen

image

Dagen började bra. Ledigt. Sol. Sovmorgon.
Den fortsatte bra. Mysfrukost och sen dryga sju km skidor på isen.

Efter lunch tog jag itu med litteraturen som hör till kompetensutvecklingen jag går just nu och som har träff/föreläsning på torsdag. Inte allra roligast,  men, men…

Och sen framåt sena eftermiddagen skulle jag åka hemåt eftersom jag jobbar i morgon.

Tror ni bilen startade?

Den som aldrig bråkat förr var nu idag så jävla stendöd att varken innerbelysning eller instrumenteringens lampor lös. Så inte ens en suck fick jag ur jäkeln. Och startkablarna ligger i nya bilen – som maken har på sitt jobb.

– Jaaaaa. Nu blir du kvar, tyckte bus.

Det tyckte inte jag utan lämnade bilh-vetet och sitter nu på bussen.  Får fixa hem den förstnämnda nästa helg.

Tack och lov att vi har vårt ledighetstillhåll där vi har det. ..så man tar sig dit och hem även med Länstrafiken.

Snart hemma.

Synd bara att jag fick skavsår på foten av skidturen idag.  Det kommer kännas innan jag knallat biten från busstationen och hem. Jag har nämligen inte plåstrat om det – jag skulle ju köra bil..inte promenera!!!!!

Ett urval av Påskaftonsbilder

Påskharen hade gömt ett jätteägg under sängen. Och vi var ute i solen mest hela dagen… myyyyys…..

Och till middag fick vi gäster som kunde vräka sig i massor av (god)mat.

Och sen kände vi oss redo för påskeldande och lite påsksmällare…. weeee….

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑