1 kalkon ca 5kg,

gul lök, hackad

3 st vitlöksklyftor, hackade

2 msk olivolja

½ st selleri, hackad

100 g hackad kalkonbacon

70 g pinjenötter

basilika, hackad

bladpersilja, hackad

5 st skivor vitt bröd i mindre bitar

2 chili, hackade

3 dl äppelcider

Skal av en citron, saften av halva

Skal av en apelsin, saften av halva

1 buljongtärning

Peppar

Grillkrydda

Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt sen bacon och selleri. Fräs ett tag till. Häll på cider, skal från frukten, örter, nötter, chili, buljongtärning och bröd.

Låt koka ihop. Smaka av med peppar.

Låt svalna något innan röran stoppas in kalkonen. Stäng med tandpetare.

Peta in kryddsmör av ca 80 g smör, vitlök och örter under skinnet. Krydda med grillkrydda.

Stek i ugnen ca 2 timmar på 150 grader tills innertempen är 70 grader.

Låt vila insvept medan potatis och morötter ugnsstekt. Servera den uppdelade kalkonen med den ugnsstekta potatisen, morötterna och kokt brysselkål.

Mangoraia är gott till.