Mumsiga Fiskburgare med Nudlar och SweetChili

Det äts mycket fisk i den här familjen. Antagligen för att fisk ofta är så snabbt att fixa och dessutom så gillar vi fisk allihopa. Mums, liksom…

Men ibland blir det lite väl mycket. 🙂

I tisdags åt vi ugnstekt öring med cilipaprikasås och klyftpotatis
I fredags åt vi grillad lax, grillade färska blå musslor med ljummen potatissallad och kryddsmör
I lördags åt vi rester av laxen till lunch
I går, söndag, åt vi laxsoppa till lunch (avkoket av laxrenset ju!)
Och till middag, igår,  hos mina föräldrar fick vi varmrökt lax med potatis och hjortronsås.

Idag stod det fisk på vår ”matsedel” här hemma. Och i morgon är det fisksoppa till lunch på jobbet.

Hmmm…

fiskburgare1

Kanske läge att ”kasta om ” i matschemat, tänkte jag. Bara för att upptäcka att maken redan tagit fram lax- och torskbitar ur frysen.

Ok… inte mig emot. Men vi gör ”nåt annorlunda

Det blev fiskburgare med wookade grönsaker, äggnudlar och sweet (eller hot) chilisås...

Och bara för att det var så himla gott – och enkelt – så skriver jag ned hur vi gjorde så det kan göras fler gånger.

Vi tog ca ½kg blandad fisk (torsk och lax) som vi hackade i mindre bitar och malde till en inte allt för slät smet i mixer.
Vi tillsatte en slurk mjölk, ett ägg, salt och peppar.
Av den kladdiga smeten formade vi burgare (det blev åtta stycken) som vi la på ett fuktigt bakplåtspapper (så dom inte skulle fastna)

fiskburgare

Sen wookade vi frysta wookgrönsaker. Vi hade över kryddsmör från musslorna så grönsakerna stektes i smör blandat med vitlök, lite pressad citronsaft, skal från den samma, persilja samt lite peppar.

Grönsakerna fick vila på sidan om när sedan fiskburgarna stektes – i samma smaksatta smör – tills dom var gyllene och genomklara. Då fick wookgrönsakerna återvända till pannan.

fiskburgare2

 

Och sen serverades fiskburarna och grönsakerna med kokta äggnudlar och sweetchilisås. Vi hällde även över den starka varianten av den sistnämnda.

Det här blev måndagsmiddag som hette duga. Och alltsammans tog mindre än en timma sen jag väl kom på att vi skulle ha fram mixer och grejor för att göra fiskfärs!!!

7 kommentarer

  1. Maria Eliasson

    Men wow! Gud vad gott det lät. Ska definitivt provas här hemma! För oss blev det tacotallrik på badhuset 🙂 Varma mackor om en stund efter tjejernas träning.

    Svar: Det vart grymt gott… kommer verkligen tillagas igen. Fast då undrar jag om det inte blir en fredagmiddag så man kan unna sig en öl till! 😉

  2. Åsa

    Såg ju jättesmarrigt ut ju!
    Vi äter tyvärr inte fisk lika ofta. Nån gång i veckan kanske!

    Svar: vi äter det ofta. Minst en gång per vecka till lunch, en vardagsmiddag och oftast en helmiddag. Sen blir det ju rester ibland också. Plus att vi slänger in lite skaldjur och sånt också…

  3. Camilla

    Fisk är ju jättebra mat, vi äter för mycket kött tyvärr…
    I dag var det korvstroganoff i matkassen, men det blev ju fisk (sushi) till lunch. I går och i lördags ugnsstekt torsk… jo, nog blir det 1-3 dagar/vecka med fisk i alla fall.

  4. Hanna

    Det ser mycket gott ut. Ska nog härma er lite. 😉 Älskar fisk själv, men det blir alldeles för lite fisk när min man inte gillar lax och tycker att min älskade vita fisk är tråkig.

  5. william

    gud vad gott:DDD

  6. Therese - Sockenvägens Söta

    Du vet väl att man blir smart av att äta fisk?! Ni blir en hög genier hela högen ;-D KRAM!

  7. Morgan

    Hej Candygirl! Whats up? 🙂 Fin blogg du har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑