Vi följde inte riktigt receptet som var enligt nedan ( hur vi avvek har jag skrivit inom parantes). Glömde fota Ouzon innan maten! haha… vår ouzo är på petflaska, hembränt på en affär i Kalives i Grekland. Minns inte priset men det var extremt billigt. Och väldigt god! Funkar även ypperligt att hälla i skärsår man får när man benar ur lammbog! haha…
Enligt receptet i boken skulle man:
Skär lammfiol, 1½kg ca, i bitar (- vi tog lamm bog.)
Sen skulle man fräsa i smör (- vi tog olivolja OCH smör)
Sen skulle man hälla på saften av två citroner, samt lite vatten (-det gjorde vi!!)
Salta och peppra (- vi satte även till två rivna vitlöksklyftor, timjan, rosmarin och spiskummin)
Koka i 1½ timme (- Yes, så gjorde vi, fast vi hade så små köttbitar så det behövdes egentligen inte!)
Skär ca 1kg potatis i skivor och fräs i olja och sätt sedan ned i grytan (- vi struntade i fräsningen. Satte bara ned potatisen.)
Koka klart.
Gott! Men färglöst. Tur jag gjorde en grekisk sallad som lyste upp tallriken. Bus gillade det INTE, trots att han själv varit med och kokat. Var kanske lite för syrligt, för att det var citron i kändes minsann….Han åt lite potatis och sen tog han en macka. 🙂
Lämna ett svar