Soligt och plusgrader. Och en färdig Halloweenpumpa. Ungen har gjort ritningen. Jag har överfört och karvat.
Det blev bra, tycker jag. Och ungen.
Nu står den dock i köket – tempen har sjunkit ned under nollan så vi har räddat in pumpan i värmen. Vi kör förresten med ljusslinga i skallen – inte levande ljus. Det funkar jättebra och man slipper att det blir bränt/torkar.
Skönt med en ledig torsdag – sådär bara. I morgon är det Halloween. Men huruvida det blir så mycket utklädning och pyntande återstår att se. Ungen ska eventuellt på fest och försvinner han iväg på galej så nöjer vi andra oss med att äta gott – utan förklädnader.
Vilken häftig pumpa!!! Vad använder du att skära ut mönstret med?
Här blir det en lugn dag, jobbar på att få bort den här jäkla bacillen 😉
Ha en härlig helg!!!
Så läcker. Jag har inte köpt någon Pumpa iår. Orkar inte, hinner inte. Ingen som är intresserad, känns det som. Äh, bara!
/P
ryyyysligt glöm inte att göra pumpa paj av köttet
Gör en paj deg och fyll den med
5 dl mixat paj kött
3 ägg
1 dl brun farin
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
lite riven muskott
1 dl grädde
in i ugnen 29 min 175 g 20 min
servera med grädde
Superfint! I år hoppade vi pumpan här hemma, men ska tända massor med ljus, ljusslingor och annat i stället. Fyndade förresten en liten lätt pannlampa på hjula för 49 kr i går, får se om den är skit eller duger till löpningsrundorna i vinter 😀 KRAMAR!
Ingen pumpa här, men er var ju supersnygg! Jag minns då vi hade Linas Matkasse och det var i dessa tider, man skulle göra någon pumpasoppa som skulle mixas – och mixerlocket flög av och vi fick mixad pumpa i hela köket. Det är ju roligt efteråt i alla fall. 😉