Sushi-night.
Och för att slippa tänka/leta när jag idag ( efter år av experimenterande) gör perfekt ris :
Sushiris:
4 dl jasminris sköljs noga innan kokning
Lag:
2,5 msk risvinäger
1 msk socker
1 tsk salt
Smält på medelvärme och häll över riset. Blanda.
Tillbehör:
Rostade sesamfrön
Hälften till en ”avig” rulle – andra halvan till…
Rödlök:
Svetta rödlök i citronolja. Blanda med rostade sesamfrön
Sjögräs:
Tina upp… vattna ur
Soya
Checklista – vad behövs (så jag slipper tänka när jag ska
göra shoppinglista):
Risvinäger
Socker
Salt
Jasminris
Noriark
Lax
Räkor
Morot
Avocado
Purjolök
Wasabi
Ishavsrom
Soya
Sesamfrön
Rödlök
Citronolja
Sjögräs
Bakplåtspapper (att rulla i)
Nja, vi kör med sill. Det får räcka för mej.
/P
Åhhhhh så gott! Men här blir det fondue på oxfilé, sparris, klyftpotatis och goda kalla såser plus nått glas rött. Äntligen är Luran nog kry att uppskattarde sådan middag 🙂 bra avslut på påsken! Kram
Tänk att jag inte har lärt mig att tycka om sushi.