Jag skrev ju tidigare ett jag önskade mig ett körsbärsträd till morsdag. Och ikväll åkte vi och köpte ett.
Det blev en Skuggmorell. Blir tydligen inte så stor – gillas – och ger dessutom jättegoda bär – påstod en som hade en likadan. Vi får väl se…
När vi lyckats krångla in trädet i bilen funderade vi lite…. kändes dumt att krångla ut det igen, för att förvara på balkongen till fredagkväll – och sen lyckas få in den ytterligare en gång i bilen. Näe. Vi åkte hem, tog med diverse rester från kyl och frys samt drog till Lilla Gula Huset.
Där grävde vi en grop, medan ugnen blev varm.
Sen blev det supersmarrig plock-i-hop-middag innan vi slutförde planteringen.
(och ungen fick en extra kväll med massa studsmattehoppning i kanonhärligt väder).
Nu är det bara hoppas att trädet kommer trivas bra hos oss.
Busken framför är röda vinbär. Bakom är det två svarta samt tre krusbär.
Så det blev GRATTIS PÅ MORSDAG 13 dagar i förväg. Men det gör ju inget.
Har jag tur blommar trädet kanske till morsdag. Det vore ju passande.
Jag gillar vårat körsbärsträd, Och så gillar jag körsbär också. Hoppas det trivs
Ett bra val om du frågar mej. Mycket, mycket godare än körsbär.
/P
Hmm, nu ser jag vad som står på etiketten på trädet och blir fundersam. Men jag har lärt mig att körsbär är körsbär och Morell eller Klarbär är sötare. Biggatåer är mörka, nästan svarta och söta.
Hittade den här texten hos en som är duktigare. Sen ber jagnom ursäkt om jag förvirrade dej. Nu när jag läst lite, är jag också helt förvirrad.
”Det finns även surkörsbär som hör till en annan art = Prunus cerasus andra ord för surkörsbär är ex. klarbär & morell ofta är det de med mörk växtsaft som man har kallat morell och de med ljus växtsaft har man kallat klarbär.
Surkörsbär är ganska sura så de är inte så goda att äta som de är men ofta får man godare saft och sylt av denna art än av sötkörsbären. Surkörsbären är ofta härdigare än sötkörsbären och kan odlas längre upp i landet + växten är ofta mindre i storlek.”
/P