Receptet från ICA. Men jag lägger det här så jag hittar det lätt sen. Tror nämligen dessa skorpor kommer bakas igen någon gång!
Ingredienser
PORTIONER: 40 st
- 100 g smör eller margarin
- 1/2 g saffran
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
- 1 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Tillsätt saffran (gärna stött med en sockerbit). Låt svalna.Rör sen i ägg och socker.
- Blanda bakpulver och mjöl. Hacka nötterna grovt.
- Blanda samman allt till en deg. Dela degen i fyra delar. Rulla varje till en ca 40 cm lång ”korv”. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna lite.
- Sänk tempen i ugnen till 100 grader.
- Skär sneda bitar av längderna.
- Låt torka i ugnen ca 60 minuter med en snittyyta uppåt. Vänd gärna efter halva tiden.
Lämna ett svar