Middagen är precis avslutad och vips är klockan halv tio på fredagkväll. Vi har frossat i härligt goda krabbor och till efterrätt blev det brinnande plättar (eller pannkakor som vissa kallar stora stekpannestekta ”plättar” ). Denna gång med vit choklad, färska jordgubbar (som man kör i micron just så chokladen smälter och gubbarna blir lite mjuka) och southern comfort. Sen är det bara tända på och låta spriten brinna bort….Mmmmm… (och eftersom krabbrester inte är någon vacker bild att dekorera ett blogginlägg med, så får en ros från i våras sköta om det istället…)
Senaste inläggen
- Mysig långfredag
- Skärtorsdag och en fin start på påsken
- Påsklogistik
- Påskvecka, nya kläder och massa gjort
- Slut på helgen
- Lukt, svanar, påskris och grekiska frikadeller
- Så värda helg
- Trött…
- Sol, smygpåsk och klädbeställning
- Lördag: ny termostat, råbiff och tulpanlökar
- Enchilada, mera flunsa och klarad kurs
- April och sviktande luktsinne
- Off-line, årets pellis och lugnare hosta
- Liggsova, sol och balkongfix
- Sol på kinderna och pimpad ragu
Så här säger ni
- Candygirl om Slut på helgen
- Jeanette om Slut på helgen
- Mamma om Klänning, tullisar och pizza
- Candygirl om Bandagerad ”på riktigt”
- Susanne om Bandagerad ”på riktigt”
Det här skriver jag om
- ABC (32)
- Barns tankar (61)
- Buzzador (8)
- Dagar med Linda (5 988)
- EFIT (18)
- Film och TV (166)
- Foton (2 424)
- Hemma hos (235)
- Instagram (486)
- Instagram (69)
- iPads i förskolan (3)
- Jobbet och sånt (762)
- Jogging (291)
- Jukkasjärvi Ishotell (10)
- Jul och Nyår (1 003)
- Julkalender – Sagor och sång (14)
- Komponerat (23)
- Lilla gula huset (823)
- Linda bakar (131)
- Mat och prat (1 688)
- Mini (32)
- Musik (81)
- Naglar (112)
- Önskelista (39)
- Påsk (132)
- Pedagogiska ideer (227)
- Pepparkakor (104)
- Pyssel och fix (602)
- Recept (173)
- Recept – Älg (2)
- Recept – Bröd (8)
- Recept – Färs (10)
- Recept – Fisk (26)
- Recept – Fläsk (8)
- Recept – Kyckling (19)
- Recept – Lamm (19)
- Recept – Nöt (6)
- Recept – Övrigt (65)
- Recept – Skaldjur (18)
- Recept – Sötsaker (46)
- Resedagbok (208)
- Resedagbok: Boden 2011 (3)
- Resedagbok: Gävle 2010 (4)
- Resedagbok: Kalymnos 2011 (17)
- Resedagbok: Kreta 2008 (21)
- Resedagbok: Kreta 2012 (14)
- Resedagbok: Kreta 2015 (8)
- Resedagbok: Kreta 2016 (16)
- Resedagbok: Kreta 2017 (12)
- Resedagbok: Kroatien 2013 (20)
- Resedagbok: Liverapport från Kreta 2012 (14)
- Resedagbok: Liverapport från Kreta 2014 (12)
- Resedagbok: Piteå 2010 (1)
- Resedagbok: Rethymnon 2019 (8)
- Resedagbok: Rhodos 2024 (8)
- Resedagbok: Sollefteå 2013 (11)
- Resedagbok: Sollefteå 2014 (3)
- Resedagbok: Sollefteå 2018 (3)
- Resedagbok: Sollefteå 2024 (2)
- Resedagbok: Stockholm & Uppsala 2015 (7)
- Resedagbok: Stockholm 2011 (3)
- Resedagbok: Stockholm 2013 (7)
- Resedagbok: Stockholm 2014 (5)
- Resedagbok: Stockholm 2017 (4)
- Resedagbok:Stockholm 2009 (8)
- Resefoton: Georgioupolis; Kreta 2014 (10)
- Resefunderingar (73)
- Sånt jag säljer (22)
- Shopping (658)
- Svammel (144)
- Tävlingar/listor (108)
- Teckningar (376)
- Träning (416)
- Tycker till (88)
- Uncategorized (3)
- Ungen (616)
- Värt att fira (742)
Oj, namnet ”brinnande plättar” har jag aldrig hört talas om. Vad kommer det namnet från tro?
Vi säger pannkakor – det äter vi som lunch mest eller som middag på sommaren.