Just nu pågår middagsfix.
Vi ska äta Thaisallad med fläskfilé.
För ca 4 port. gör man såhär:
1 fläskfilé
1 msk smör eller olivolja
salt
peppar
2 chilifrukter (välj styrka själv)
1 frp sockerärtor eller sugarsnaps
salladslök
färsk koriander (färsk)
babyspenat (färsk)
Stek filén i tunna skivor. Salta och peppra.
Dela chilifrukterna, kärna ur och strimla. Strimla sockerärtorna (om du ids.. dom smakar lika bra ostrimlade!) och salladslök. Blanda med babyspenat och fläskfilén.
Gör en dressing på lika delar
lime
fisksås – finns i asiatiska hyllan på affären (jag har även använd ostronsås om vi inte haft fisksås hemma)
sweet chilisås.
Ringla över.
Till det blir det ett eller två glas rött idag. Vi ska iväg med bilen imorgon bitti så det får räcka så! Haha…
Lämna ett svar