Vad var nu det här då?
Jo det är helt enkelt ett foto av det här:
Som blev en mycket smarrig efterrätt med blåbär (som synes) och whisky… mums…
Och här är receptet – från ICA – alltså inget jag kommit på själv.
- 2 dl blåbär + till garnering
- 5 äggulor
- 1 1/2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk Mackmyra whisky (eller annan whisky)
- 3 dl vispgrädde
- 25 g smör
- 5 digestivekex
- 3/4-1 tsk hel kardemumma
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt whisky och blåbär.
Vispa grädden fast och vänd ner whiskyblåbären i den.
Häll upp i en form.
Ställ i frysen minst 6 timmar.
Sätt ugnen på 175° C.
Smält smöret.
Smula/krossa digestivekexen fint.
Stöt kardemumman i en mortel.
Blanda smör, kexsmulor och kardemumma.
Strö ut på en plåt med bakplåtspapper.
Ta fram glassen och ställ i kylen ca 30 minuter före servering.
Servera glassen med det rostade strösslet och gärna blåbärssås.
Garnera med blåbär och gärna en myntakvist.
Mmm, så gott! Det där tror jag att jag läste om hos Carina också ganska nyligen.
Det måste jag försöka lägga på minnet. 🙂
Men visst är den supergod, ska göra den när vi har vänner på middag igen 🙂
lät ju jättegott 🙂
whisky usch… Resten nom nom!
Whiskey lät ju inget vidare, men resten – mums! Jag älskar första bilden, skitsnygg!
Måste så klart testas!
Däremot tycker jag att det är slöseri med just Mackmyra!!
Måste finnas andra whiskeyalternativ än just det ,
Mackmyra ska njutas i sin rena form 😉
Go måndag på dig!