Påsktårtan

Årets påsktårta. Supersliskig, och jättegod. Funkar fint även till Valborg/första maj om någon vill testa.

Fyllningen är en tryffel på 200 g vit hackad choklad som är blandad med 2 dl uppkokt grädde och efter fem minuter rört ihop med 1 msk honung. Det fick sedan vila i kylen över natten.

200 g mörk riven choklad blandades med  2,5 dl vispad grädde.

Varva så  färdig marängbotten, tryffel och chokladgrädde.

Jag dekorerade med hyvlad dubbelnougat men det kan man ju ta vad man vill.

9 kommentarer

  1. Therese

    Oj så god den såg ut! 😀

  2. Therese

    Oj så gott det såg ut! 🙂

  3. ciara

    Men gud!!!
    Vad skulle jag in hit o göra när jag ska försöka hålla den slanka linjen 😉
    Nu blev jag ju jättesugen på massa gottigt 😆
    Ciara

  4. Åsa

    Åh, jäklar vad det rann till! 😉

  5. soffie

    men guu va gott det ser ut tackar för recept,

  6. ☆ Cia

    Hittar du på alla dina tårtor själv?

    Oftast. Fast den här hade jag sett i Amelia. Jag ändrade bara lite i måtten och dekorationer…

  7. Carina

    Yammi så gott det ser ut!
    Kokade lemon curd till påsk som jag tänkte ha till en
    påsktårta men det blev ingen tårta! Hann inte med helt enkelt!

  8. Ann Catrine

    Såg väldigt go och smarrig ut,
    kanske tom jag kan lyckas med den
    om jag köper färdiga bottnar!

    Trevlig Valborg!! 🙂

  9. Camilla

    Maj gadd! Den skulle jag nog äta för mycket av. 🙂
    Den såg verkligen läcker ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑