Okej.. här kommer fredagsmiddagen oxå

Det här inlägget gör jag inte alls för att äckla er.. (inte ett dugg, verkligen INTE) utan enbart för att ha kvar receptet på den modifierade såsen (jamen visst… eller hur????)

Förrätt:
Avokado, räkor, ishavssallad (med några korn rosépeppar), laxpate (färdigköpt), ishavsrom (med lite rödlök), baguette och citron.

Huvudrätt:
Dubbelpanerade Abborrefiléer (INTE självfiskade och svärmor har byxat dom), färskpotatis ned smör och rödlök och kallrörd sås med rom och ägg.

Och det var just såsen jag ville skriva ned för att ha kvar….

2½ dl turkisk yogurt
en halv hackad rödlök
en hackad nektarin (med skal)
två hackade hårdkokta ägg
sex-sju hackade räkor
ett knippe hackad dill
3 msk ishavsrom
lite pressad citron
salt
peppar

Rör ihop alla ingredienser. Servera till firren.

Och gissa vad… present-champisen passade GREAT.

5 kommentarer

  1. Cia

    Jag käkar grekmat… Nog sagt om det 😉

    Grekmat – l LOVE IT. Soutzokakia (bus favvo), Pastizio, Giovetzi, Stifado, Octopuss, kalamares, Souvlaki, gyros… och så allt grillat….Det blir det förresten här idag. Grillat lamm… Mmmmm….

  2. Ann Catrine

    Sparas för att testa vid tillfälle 😉
    Lät smarrigt 🙂

  3. soffie

    men mums va gott blev det nåt över jag kommer direkt:)

  4. trollmor

    Ska genast skriva ner såsen. Byxad abborre ,mums. Jag önskar jag kunde byxa abborre för vi brukar meta hur många som helst i älven. Det är lagårskatterna (2 st ) som blir överlyckliga i stället.
    Kram ewa

  5. Camilla

    Åh, myyy goood så gott! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑