Halloweenmiddagen blev så lyckad så jag måste spara receptet som vi gjorde det.
En laxsida ugnssteks i 200g ca 15-20 minuter med en fantastisk god glaze som gärna kan ösas en gång mot slutet.
Glaze:
1 riven vitlöksklyfta
0,5 dl äppeljuice
1 dl ketchup
1 msk fond
1 msk soja
0,5 dl vitt vin
0,75 dl muscavadosocker
Salt och Peppar
Vi serverade laxen med ett par nävar solrosfrön.
Och en enkel grönkålssallad:
200g hackad grönkål
2 msk pressad citron
1 msk honung
3 msk rapsolja
1,5 dl granatäpplekärnor
Salt och peppar
Rör allt kraftigt. Försök typ mosa kålen med sleven!
Och så en fetaostkräm:
150g fetaost
En dryg dl grekisk yogurt
1 1/2 tsk honung
Lite pressad citron
En tsk fond
Salt och Svartpeppar
Hackad gräslök.
Hade även till ett nybakat grovt rågmjölsbröd med Philadelphia.
Mums!
Lämna ett svar