En fantastisk god och enkel paj.
Pajdeg (som inte behöver förbakas):
- 50 g rumstempererat smör
- 4 dl vetemjöl
- 11⁄2 dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 1⁄2 tsk salt.
Blanda ihop till en deg. Tryck ut i en springform. Nagga.
Fyllning:
- 400g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger)
- 100 g fetaost, smulad
- 1 purjolök, sköljd och fint skivad
- Lite smör och olivolja till stekning
- 4 skivor surdegsbröd, tärnat
- oliver utan kärnor, hackade
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 1 chili, hackad
- Färska örter, typ persilja och oregano
- 3 ägg
- 1 liten burk lätt cremefraishe
- salt
- Peppar
Gör så här:
- Salta tomaterna och låt dom ligga i ett durkslag och rinna av i ca 30 minuter. Vänd dom då och då.
- Fräs purjolöken mjuk i smör och olja. Tillsätt chili och vitlök.
- Blanda cremefraishe med ägg, salt och peppar.
- Blanda de avrunna tomaterna med fräset, fetaost, bröd, oliver och färska örter.
- Blanda med stanningen.
- Häll i pajskalet.
- Grädda i ugn ca 40 minuter.
Servera med tex ruccolasallad och cashewnötter samt en klick chiliaioli.
Lämna ett svar