Fantastiskt ute. 10 grader och en lågt liggande sol. Använde den ljusa delen av dagen till att skotta snö samt promenerade 7 km.
Efter lunch gjorde jag en saffransdeg. Den ställde jag att jäsa i bara 14 grader så vi lugnt kunde göra annat undertiden.
Först blev det knäckstrutar. Det har jag aldrig testat med det var ju hur smidigt som helst. Och sen även en omgång i formar.
Tog upp degen och lät den jäsa färdigt i kökets govörme medan vi kokade kola. Eller snarare fudge. (Men det står farmors kola i receptet)
Av degen blev det gifflar. 1/3 med vit choklad och resten med smör och kanel.
Pustade en lite stund…
… och sen blev det även en middag. En fiskgrillning.
Lax, baconlindad torsk, tonfisk samt scampi. Ugnspotatis, chiliaioli samt grönsaker till.
Andra advent är lite kyligare. 20 minus. Så vi ska fundera lite hur/vad vi väljer använda dagen till.
Lämna ett svar