Så blev det fredag igen. Jag började med middagen direkt jag vaknat.
Revben och fläskytterfile putsades, saltades och pepprades.
Sen frukost och Nyhetsmorgon.
Jättelugn dag på jobbet. Många sjuka igen. (Och jag går fortfarande inte på helfart).
På lunchrasten passerade jag lägenheten och satte in fläsket i kall ugn och satte den på 125⁰.
Sen förbi Coop för lite kallskuret samt bibblo för att återlämna en bok. Allt detta tog 36 minuter.
Stängde förskolan. När jag kom hem tog maken ut fläsket ur ugnen (4½ timme). Jag tog en dusch och sen drog vi.
På plats konstaterade vi att det varit -9⁰ som kallast under veckan. Och +9⁰ som varmast (det var torsdag)
Vi gjorde en gegga av hoisin, ketchup, ostronsås, honung, balsamvinäger, vitlök, chili och soja. På med det på köttet (som bokstavligen ramlat i bitar) och sen en stund i 225⁰.
Så himla gott.
Sist Svenska Nyheter och lite påskgodis.
Lämna ett svar